8.1 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Detenţie pe viaţă pentru bărbatul care şi-a omorât concubina şi pe fiul ei, în curtea Bisericii din Mihăeşti

Bărbatul care şi-a omorât fosta concubină şi pe băiatul acesteia a primit detenţie pe viaţă. Individul trebuie să se trateze pentru boala psihică de care suferă şi să nu comunice cu membrii familiei victimelor, sunt alte pedepse accesorii stabilite pentru el. În plus, are de achitat 70.000 de euro, daune morale, cumnatului femeii omorâte, plus încă 3.500 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Instanţa a mai stabilit să-i fie prelevate probe biologice, dar i-a confiscat şi briceagul cu care a săvârşit crimele din curtea Bisericii de la Mihăeşti. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Criminalul a încercat să se sinucidă
Sever Ciobanu, de 45 de ani, din Cetăţeni, orbit de gelozie, şi-a ucis fosta concubină şi pe fiul acesteia, dintr-o relaţie anterioară, apoi a încercat să se sinucidă. Ramona Stricatu avea 38 de ani, iar băiatul, 14 ani. Femeia a fost găsită de poliţişti în curtea Bisericii din Mihăeşti, cu gâtul tăiat, iar băiatul era mort în faţa porţii lăcaşului de cult, la marginea DN 73. Avea capul zdrobit, probabil, în urma lovirii de mai multe ori de asfalt, şi prezenta urme de înjunghiere.
Incidentul nefericit s-a petrecut în după-amiaza zilei de 16 mai 2021. Primul care a căzut victimă furiei criminalului a fost adolescentul, care n-a avut nicio şansă de apărare, fiind omorât cu o singură lovitură de cuţit, în faţa porţii de la intrarea în incinta lăcaşului de cult. Bărbatul a luat-o în primire apoi pe fosta concubină, care s-a luptat din răsputeri pentru viaţa sa, însă loviturile primite au răpus-o în cele din urmă.
După comiterea faptei, Sever Ciobanu a încercat să se sinucidă, însă un poliţist ajuns la locul tragediei l-a împiedicat să-şi ducă fapta la bun sfârşit, imobilizându-l. Ulterior, individul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind dus direct în sala de operaţii, dat fiind faptul că avea la gât o rană de aproximativ 10 cm.
Sever Ciobanu era despărţit de fosta concubină de mai multe luni, însă nu se împăcase deloc cu această idee şi şi-ar fi dorit ca Ramona să continue să trăiască cu el. Femeia se săturase de violenţele bărbatului şi a decis să pună capăt relaţiei. Cei doi erau din comuna Cetăţeni. Cu câteva săptămâni înainte, femeia se mutase la Mihăeşti, unde-şi găsise un alt iubit.
Ucigaşul suferă de o tulburare psihică
Pentru omor calificat, Sever Ciobanu a primit, vineri, 11 februarie 2022, din partea magistraţilor Tribunalului Argeş detenţie pe viaţă. Ca pedeapsă accesorie, bărbatului i-a fost interzis dreptul de a comunica cu membrii de familie ai victimelor, pe perioada executării pedepsei, dar i s-a impus să urmeze tratament medical pentru afecţiunea de care suferă, de tulburare mixtă de personalitate predominant instabil-impulsivă, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări.
Pentru că decizia poate fi atacată cu apel în primele 10 zile de la comunicare, inculpatului i-a fost menţinută starea de arest preventiv.
Pe partea civilă, Tribunalul Argeş a admis acţiunea iniţiată de cumnatul Ramonei Stricatu, Gabriel Onică, şi l-a obligat pe condamnat să-i plătească acestuia echivalentul în lei, la data plăţii, a sumei de 70.000 de euro, cu titlul de daune morale. În acelaşi timp, a respins cererile celorlalte părţi civile, ale lui Adrian Brumaru, tatăl copilului omorât, Anişoara Petruţa Onică, sora femeii, şi fratelui ei, Răsvan Stricatu.
În hotărârea instanţei din 11 februarie se stipulează şi confiscarea de la inculpat a briceagului cu lamă rabatabilă, având lungimea totală de 15,5 cm, lungimea lamei de 7 cm şi lăţimea ei de 2,2 cm, iar cea a mânerului de 8,5 cm.
După rămânerea definitivă a sentinţei, criminalului îi vor fi prelevate probe biologice în vederea adăugării profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, el fiind cel care va suporta şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă totală de 3.500 lei. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!