12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Asociaţiile existente se vor „sparge” în mai multe, întrucât fiecare bloc trebuie să aibă asociaţia lui

  • Teoretic, ar trebui să avem 220 de asociaţii în Câmpulung, acesta fiind numărul total al blocurilor din oraş     

Irina Udrescu, reprezentanta firmei care se ocupă de convingerea oamenilor să se organizeze în asociaţii şi de pregătirea administratorilor, în vederea autorizării acestora, este optimistă că vor apărea, cât de curând, între 30 şi 50 de asociaţii noi. Dintr-un total estimat la 220, câte vor trebui să existe în Câmpulung, punând la socoteală faptul că o asociaţie va fi constituită numai dintr-un singur bloc! Aşadar, organizarea câmpulungenilor în asociaţii va fi dublată de un alt proces şi anume: fragmentarea actualelor asociaţii în tot atâtea structuri câte blocuri există în respectiva asociaţie.

  • La „blocul rechinilor”, blocul cu „Iepuraşul” şi blocul de la „Romarta” trebuie înfiinţate urgent asociaţii legale    

Unde sunt urgenţele de înfiinţare a unor asociaţii nou? În centru, apoi în zonele pentru care Elena Lasconi a planificat investiţii noi. Şi anume lângă parcurile din Grui şi la Turn, punctul din care va începe „regenerarea urbană”. „Aş vrea să fac apel pe această cale tuturor cetăţenilor, dar, în mod special, celor care locuiesc în „blocul rechinilor”, blocul cu „Iepuraşul” şi blocul de la „Romarta”, pentru că, totuşi, este centru şi ne gândim că vrem să vedem un aspect frumos. Nu mai spun de toate beneficiile de care pot să aibă parte! Mă gândesc la blocul Turn din Vişoi, la toate blocurile de vizavi de Parcul „Prichindelul” şi la zona învecinată celor două parcuri din Grui. Mă gândesc la toate blocurile, fraţilor! Înţeleg că, dacă facem un efort supraomenesc, între 30  şi 50 de asociaţii am putea să le avem gata, dar tot nu sunt toate. Pentru acestea trebuie să facem şi auditul, şi expertiza, să prindem bani în buget. Acum nu este cazul decât pentru cele două care sunt legale. Pentru celelalte trebuie să facem rectificare de buget.”, a afirmat primăriţa.

„După apelul din aprilie, va mai exista unul în septembrie. Cu siguranţă, vor suplimenta fondurile. Nu vor mai fi atât de multe ca în prima fază, dar trebuie să ne mişcăm şi să avem ceva gata şi pentru apelul din septembrie. Nu înseamnă că este foarte îndepărtat acel orizont.”, a adăugat city-managerul Ioana Marcu.

  • Fiecare bloc cu asociaţia lui. Rămâne dilema găsirii administratorilor  

Noutăţi şi pentru asociaţiile existente, pe care le „paşte” o reorganizare. Dacă o asociaţie are patru blocuri, ea se va transforma în patru asociaţii. Vom avea o asociaţie de proprietari pentru fiecare bloc în parte. „Există acum o asociaţie care dintr-una se va transforma în 11. Numărul va creşte foarte mult.”, a precizat administratorul public Ioana Marcu. Mai precis 220, dacă ne raportăm  de blocuri avem.

Întrebată dacă va găsi atâţia administratori care să urmeze cursurile şi să fie acreditaţi, Lasconi spune că: „Nu. Dar există şi firme care fac asta. Pentru locuinţa pe care eu o am la Bucureşti, eu nu ştiu cum arată administratorul. Ştiu că am o aplicaţie şi mi-e foarte uşor să mă uit acolo, este totul transparent, toate cheltuielile, care sunt făcute şi per total, cum s-au cheltuit banii pentru lucrări în bloc. Plătesc civilizat, cum ar trebui să se întâmple peste tot în lume, lucrând cu o firmă. Şi eu cred că sunt multe firme care ar dori să facă asta, pentru că asta este obiectul lor de activitate.”, este convinsă conducătoarea Câmpulungului. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!