26.9 C
Campulung Muscel
08/09/2024

În funcţie de ce decide Curtea de Apel în procesul PSD-iştilor, câştigă sau pierd paznicii de la Poliţia Locală

Paznicii de la Locală, nereprezentaţi de sindicat, au optat pentru procese individuale cu conducerea Primăriei, căreia îi contestă deciziile de concediere semnate de primăriţă, în martie, anul trecut. Sunt cinci astfel de litigii pe rolul Tribunalului Argeş, declanşate primăvara trecută, după ce trei consilieri PSD au suspendat, respectiv anulat, cu ajutorul instanţei, măsura de reorganizare a Poliţiei Locale. După victoria pe fond a aleşilor social-democraţi, care au oprit restructurările până se pronunţă Curtea de Apel Piteşti, agenţii de pază au fost reangajaţi şi li s-au plătit salariile care ar fi trebuit să constituie o economie la bugetul local, conform planurilor iniţiale ale Executivului. De deznodământul procesului grupului PSD, rămas în instanţă la un singur reprezentant, în persoana Mirabelei Manea, depind şi cele cinci acţiuni ale paznicilor. Pentru toate, Elena Lasconi şi-a asigurat apărare profesionistă, deşi nu prea e corect ca şi din banii concediaţilor, plătitori de taxe şi impozite la buget, să fie achitate onorariile avocaţilor care luptă împotriva lor.
Patru din cele cinci speţe au fost suspendate până se încheie procesul PSD-iştilor cu conducerea Primăriei
Cea mai proaspătă hotărâre dispusă de instanţă s-a produs în procesul lui Cătălin Vasile Neacşu care, pe 23 aprilie 2021, la două zile după victoria PSD-iştilor la tribunal, a făcut o contestaţie la decizia de concediere din 25 martie 2021. Instanţa s-a pronunţat pe marginea cererii sale la primul termen, consumat pe 26 ianuarie 2022, când a suspendat judecata cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului deschis de consilierii PSD Ţâroiu, Neculăescu şi Manea. Altfel spus, magistratul de la tribunal aşteaptă decizia Curţii de Apel Piteşti – unde, deocamdată, n-a ajuns cazul PSD versus Elena Lasconi -, pentru a da hotărârea în procesul cu agentul de pază dat afară.
La fel s-a întâmplat şi în speţele iniţiate la aceeaşi dată de colegii Laszlo Beck Ursea, Marian Rizoiu şi Marius Alin Boarţă, concediaţi tot pe 25 martie 2021. Tribunalul a stabilit, pe 9 noiembrie 2021, că se suspendă judecarea solicitării agenţilor de pază până la încheierea definitivă a procesului PSD-iştilor de la Curtea de Apel. Care, repetăm, nu că n-a început, nici măcar n-a fost înregistrat.
Cel mai întârziat dintre procesele paznicilor de la Locală este cel demarat de Ştefan Cosmin Stroescu, aflat în lotul celor cărora li s-a permis „să se retragă”, începând cu 25 martie 2021, deşi înregistrarea acţiunii s-a făcut în acelaşi timp cu ale celorlalţi. Dacă, pentru reprezentarea Primăriei în primele patru speţe, angajarea avocaţilor a fost aprobată vara trecută, pentru cel de-al cincilea, Executivul a cerut votul Consiliului Local abia ieri după amiază. Prima înfăţişare în procesul lui Stroescu este pe 24 martie 2022.
Dintre cei 18 paznici ai Poliţiei Locale, Primăria Câmpulung i-a păstrat, ca urmare a susţinerii concursului, pe Cristian Mihai Achim, Alin Constantin Guţă, Adrian Ion Liţă, Virgil Laurenţiu Stăvaru şi Petrilena Voica. Şi-au încercat norocul la concurs, însă au fost respinşi Laszlo Beck Ursea şi Gheorghe Cristinel Muşat, acesta din urmă fiind apărat într-un alt proces de către Sindicatul Naţional al Poliţiştilor Locali. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!