27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Recepţia terenului de sport, bun ca patinoar, amânată. Defectele, cu duiumul, trebuie remediate până în februarie, când se închide proiectul cu fonduri UE

Constructorul terenului de sport amenajat în curtea Şcolii Gimnaziale „Nae A.Ghica” a picat testul comisiei de recepţie, care i-a acordat un răgaz ca să remedieze stricăciunile de ordinul zecilor. Lucrul de mântuială a fost livrat de o firmă faţă de ale cărei prestaţii inclusiv primarul Ionel Dulamă s-a arătat dezamăgit, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o investiţie susţinută din fonduri europene, alocate prin intermediul AFIR. Din afară, cusurul major al proiectului îl constituia băltirea apei pe gazonul bun ca patinoar pe temperaturile aprige ale acestei perioade. Însă, pe măsură ce te apropii şi analizezi cu minuţiozitate, defectele se înmulţesc îngrijorător. Păcat de banii cheltuiţi pe un proiect executat nesatisfăcător, care este greu de crezut că va fi pus la punct până în februarie, când este programată următoarea tentativă de recepţionare a lucrării.

Consilierul local Gabriela Gheorghe: „Totul este de cea mai proastă calitate”

Pe 7 decembrie 2021, când a avut loc ultima întâlnire cu specific ordinar a anului trecut, aleşii de la Rucăr şi-au desemnat patru reprezentanţi în comisia de recepţie: Gabriela Gheorghe, de la Pro România, Vasile Popa Nica, de la PNL, Viorel Ţîru, de la PSD, şi independentul Bogdan Mihai Avram. Comisia de recepţie include obligatoriu doi reprezentanţi ai beneficiarului, un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii, fiind fonduri europene consumate pentru realizarea lucrării, plus delegaţii de la AFIR şi un specialist numit tot de Primăria Rucăr.
După vizita în teren, s-au contabilizat deficienţele care revoltă prin cantitatea şi specificul lor. S-a lucrat, fără exagerare, în bătaie de joc, fără pic de respect pentru banul irosit pentru un obiectiv lipsit de finalitate. Atâta vreme cât este nefuncţional, cum au reclamat consilierii luna trecută, înainte să se deplaseze la faţa locului şi să ia la bani mărunţi „opera” constructorului, înseamnă că proiectul n-are finalitate. Costurile terenului de sport, majorate ca efect al scumpirilor care au săltat preţurile rezultate din licitaţii, au ajuns la 480.146,56 lei, din care AFIR suportă 298.464 lei.
O parte dintre abaterile constatate au fost trecute în revistă împreună cu constructorul, care are de montat, reparat ori înlocuit: cinci stâlpi de nocturnă, cu înălţimea de cinci metri, fundaţia de retuşat şi aducere la nivel, stâlpi de sudat, gazonul cu probleme, plasele gardului, de asemenea, cabluri electrice cu protecţie, marcajul terenului, protecţia pavelelor, chituirea bordurilor, fierul de lângă gard tăiat, ţeava porţii de la intrare. Şi ar mai fi şi altele. „Sunt multe şi grave.”, ne-a spus Gabriela Gheorghe, membră a comisiei de recepţie. “Pe partea de rezistenţă a zidului, trebuia să facă subzidire până la 1,10 m, care nu există, mocheta sintetică este de cea mai proastă calitate, sunt multe denivelări, cute, trebuie înlocuită, totul este de cea mai proastă calitate.”, astfel a caracterizat consilierul local prestaţia sub aşteptări a constructorului Euro Expres Rohadluc SRL, o firmă cu care s-a lucrat greu, după cum mărturisea public primarul Ionel Dulamă.
În luna februarie trebuie să se închidă proiectul care a beneficiat de finanţare europeană, aşadar, recepţia trebuie făcută până atunci, cu condiţia, bineînţeles, ca executantul să remedieze un şir lung de neconformităţi. Mai spunem că reparaţiile trebuie executate în condiţiile în care la Rucăr, până să se lase gerul din acest weekend, erau temperaturi de minus 12 grade.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!