4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, locul V la campionatul militar de schi pentru unităţi de instrucţie, etapa pe brigadă

Cinci batalioane din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” (Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătușu”, Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” şi Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”) s-au întrecut, săptămâna trecută, la poalele munţilor Bucegi, în zona Diham, în campionatul militar de schi pentru unităţi de instrucţie, etapa pe brigadă. Competiţia a avut două etape, iar la final cei mai buni au fost militarii Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”. Echipa Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, din Câmpulung, s-a clasat pe ultimul loc.
Prima etapă a campionatului militar de schi pentru unităţi de instrucţie, etapa pe brigadă, a constat în parcurgerea unei distanţe de 12 km, în teren muntos, cu pante de dificultăţi diferite, atât la urcare, cât şi la coborâre, aruncarea grenadelor de mână, de exerciţiu, la precizie şi sprintul către linia de sosire purtând masca împotriva gazelor. Concurenţii nu au avut o misiune uşoară pe parcursul traseului, fiind puşi în dificultate, pe lângă greutatea rucsacului, de temperaturile geroase şi masca de pe figură. Militarii au făcut, însă, faţă cu succes provocărilor şi au ajuns toţi cu bine la linia de sosire. În cea de-a doua etapă, loturile batalioanelor din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au executat trageri asupra unor ţinte aflate la o distanţă de 100 de metri, fiecare glonţ ratat reprezentând un minut de penalizare la calculul final al timpului. După parcurgerea celor două etape, clasamentul final a fost următorul:
1. Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”
2. Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”
3. Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătușu”
4. Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului”
5. Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”
Cupele şi diplomele au fost înmânate câştigătorilor şi participanţilor la competiţie de către comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte, colonel Ilie Marian Dragomir.
Narcis MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!