20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Posturile de director şi adjunct pentru 16 unităţi şcolare din Câmpulung şi Muscel, scoase din nou la concurs

Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, sesiunea ianuarie-aprilie 2022. Este vorba despre posturile care au rămas vacante după sesiunea anterioară, din toamna lui 2021. La nivelul Argeşului, sunt 104 posturi vacante în fruntea unităţilor de învăţământ, 85 de directori şi 14 de adjuncţi. După prima sesiune, la Câmpulung, şase şcoli şi grădiniţe au directori şi adjuncţi care n-au luat medii de trecere sau n-au participat la examen, iar în Muscel, situaţia este întâlnită la 10 şcoli.
Pentru sesiunea 2022, sunt scoase la concurs posturile de director de la Grădiniţa „Sfântul Nicolae”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic Auto, Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, Şcoala „C.D. Aricescu” şi Şcoala „Oprea Iorgulescu” şi de director adjunct al Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”.
Cele zece şcoli din mediul rural, din Muscel, care n-au director cu examen, sunt: Albeştii de Muscel, Berevoeşti, Coşeşti, Lereşti, Mioarele, Stoeneşti, Ţiţeşti, Valea Mare Pravăţ, Vultureşti şi Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” Rucăr.
Cei interesaţi îşi pot depune dosarele de înscriere la proba scrisă, pe o platformă informatică, în perioada 19-25 ianuarie. În ultima zi din lună, pe 31 ianuarie, va fi comunicată lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor. După remedierea eventualelor erori, lista finală va fi publicată pe 4 februarie. Pe 7 februarie se va şti care sunt centrele speciale de desfăşurare a probei scrise, iar a doua zi, are loc repartizarea candidaţilor pe centre.
Între 10 şi 17 februarie vor fi desemnaţi membrii comisiilor de interviu, dar au termen să depună documentele doveditoare şi candidaţii care sunt în carantină sau izolare. 18 februarie este ziua în care se va ţine proba scrisă., în aceeaşi zi afişându-se şi rezultatele. Urmează perioada de depunere şi soluţionare a contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale la proba scrisă, pe 22 februarie. Candidaţii care au fost în izolare sau carantină pe 18 februarie pot susţine proba scrisă pe 4 martie.
După constituirea comisiilor pentru proba interviu, publicarea graficului de desfăşurare, proba se va ţine între 16 şi 25 martie. Pe 31 martie vor fi validate rezultatele finale, iar pe 4 aprilie se vor emite deciziile de numire, care vor intra în vigoare de la 18 aprilie. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!