21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Elena Lasconi, despre garajele de pe proprietăţi private: “Şi pe astea o să le desfiinţăm la un moment dat, dar nu putem acum”

Câmpulungenii din Flămânda se întreabă de ce cartierul în care locuiesc arată foarte urât, de parcă a fost uitat de toţi primarii. Aici au fost demolate toate garajele, care erau ridicate pe domeniul public, rămânând „pe poziţii” cele de pe proprietăţile private. În afară de această problemă, zona, care numără destul de multe blocuri şi case, nu mai are niciun loc de joacă, chiar dacă sunt două spaţii unde, până mai acum vreo doi ani, erau bănci şi aparate de joacă pentru copii. În plus, zona nu are canalizare pluvială stradală! Dacă iei la pas strada Pictor Grigorescu, de la intersecţia cu Bulevardul Ion Mihalache şi până la ultima casă, de pe deal, nu găseşti nicio gură de canal care să preia apa de pe stradă sau de pe acoperişurilor blocurilor, pe care locatarii o plătesc în factura emisă de Edilul.

Fiind prezentă la emisiunea „Obiectiv Muscelean”, de la Clar TV, de săptămâna trecută, primarul Elena Lasconi a explicat situaţia din acea zonă.
„O să rămână multă vreme urât în zonele în care există garaje, care sunt pe proprietate privată. Inclusiv blocurile au grădinile lor, există nişte garaje care sunt pe proprietate privată şi pe astea o să le desfiinţăm la un moment dat, dar nu putem acum. Acum, ne ocupăm de cele care sunt ilegale şi pe care le putem desfiinţa. Şi de cele care sunt pe proprietate privată ne ocupăm, cum face Boc, acum.”, a exemplificat primăriţa.
Deocamdată, proprietarii acestor garaje stau liniştiţi, pentru că administraţia are alte priorităţi, dar asta nu înseamnă că acele garaje nu pot fi demolate. Dacă proprietarii acestora nu au acte (autorizaţii de construire şi intabulare) şi acestea se pot demola. Dacă acele garaje sunt în regulă, din punct de vedere legal şi au toate documentele, administraţia poate să impună modificarea lor după un anumit standard, care să le încadreze cât mai bine în peisaj. Deci trebuie să mai aibă răbdare cetăţenii din cartierul Flămânda, până o să le vină rândul şi garajelor de pe proprietăţi private, care arată deplorabil. Ovidiu POPESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!