4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Lupii au omorât o oaie şi o măgăriţă, pe Valea Româneştilor

La câţiva kilometri de centrul Câmpulungului, lupii au atacat animalele domestice din gospodăria unui localnic, de pe Valea Bărbuşii. Oamenii se tem acum că jivinele se vor întoarce, dar şi că ar putea fi atacaţi şi ei. În afară de lupi, în zonă a mai fost zărită şi o ursoaică cu doi pui, care ar face „naveta” între Valea Româneştilor şi Valea Bărbuşii, în căutarea de hrană.

Astăzi, la prima oră a dimineţii, sălbăticiunile au atacat gospodăria lui Emil Muşetescu şi au sfârtecat o oaie şi o măgăriţă, care, din cauza rănilor, n-au mai putut fi salvate.

Fermierul a anunţat autorităţile locale, dar nu va putea fi despăgubit pentru că n-a avut animalele crotaliate, declarate la un medic veterinar şi la Primărie, la Registrul Agricol.

„Astăzi, în jurul orei 7.30, dimineaţă, doi lupi au atacat pe Valea Româneştilor. Erau de faţă chiar şi proprietarii animalelor sfârtecate, care n-au mai putut fi salvate de la moarte. Lupii au omorât un cârlan şi o măgăriţă. Din păcate, proprietarul nu are animalele crotaliate, iar noi nu putem să-i ajutăm. De aceea, insistăm ca toţi proprietarii de animale să şi le înscrie, ca în caz ne nevoie, cum a fost acesta, să putem să-i ajutăm. Proprietarul, Muşetescu, avea oile şi măgarii în spatele casei, la circa 200 de metri, dar în curtea dânsului. Câinii au încercat să alunge jivinele, dar, fiind de talie mică, n-ai putut să lupte cu ele.”, ne-a declarat inspectorul Daniel Safta, de la Compartimentul Registrul Agricol şi Fond Funciar.

De când s-a anunţat evenimentul, localnicii de pe Valea Româneştilor, dar şi de pe Valea Bărbuşii, pe unde au fost văzuţi lupii, dar şi ursoaica cu puii, sunt în alertă. Asemenea atacuri n-au mai fost întâlnire chiar ziua şi în prezenţa proprietarului animalelor, care se ducea să le dea apă şi de mâncare.

Vânarea lupului este legală în România deşi este specie strict protejată. Lupii sunt greu de vânat şi neatractivi pentru cei care vânează de plăcere, astfel că, mai totdeauna, cotele alocate nu sunt realizate.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!