17/03/2025

Poliţiştii locali, trimişi pe teren ca să „vâneze” şoferii care nu plătesc parcarea

Jurnaliştii au fost invitaţi de primăriţa Elena Lasconi, miercuri după amiază, să vizioneze dispeceratul Poliţiei Locale, iar pe smartboard-ul din sala mare, cele nouă puncte din oraş, în care au fost montate parcometrele. Ele sunt zece, dar montate sunt nouă, întrucât celui de-al zecelea parcometru nu i s-a găsit un loc. Şefa Executivului vrea ca şoferii câmpulungeni să se familiarizeze cu amplasamentul lor, dar, mai ales, să deprindă obiceiul de a plăti pentru ocuparea unui loc de parcare.

 

Primăriţa are de gând să crească şi de zece ori o parte dintre amenzi

În prezent, din cele 120 de camere, 86 sunt în regulă, în sensul că ceea ce captează apare şi pe monitoarele din dispecerat. Şi diferenţa de 34 de camere înregistrează, dar, deocamdată, nu există conexiune cu dispeceratul, din cauza transferului de la un operator de internet la altul. O parte dintre camere, potrivit primăriţei, sunt performante, permit recunoaşterea facială şi urmărirea persoanei pe teritoriul oraşului, cu ajutorul sistemului de supraveghere. De asemenea, se văd foarte bine numerele de înmatriculare ale maşinilor.

Camerele video cu performanţe au fost instalate în zonele cu parcometre. Motivul l-a explicat primăriţa Elena Lasconi. „Până acum, s-au făcut suficiente avertismente de către Poliţia Locală. Amenzile noastre cred că sunt printre cele mai mici din ţară. Avem amenzi de 20 de lei pentru cine distruge un parcometru care costă foarte mult. În 2021, tot anul, s-au plătit în numerar, cu tot cu TVA, 12.000 de lei şi 2.000 de lei prin SMS şi card. Cred că avem cele mai mici încasări din ţară. Practic, în Câmpulung plătesc parcarea doar cei care trec prin oraş. Banii i-am putea folosi ca să creăm locuri de parcare şi să le întreţinem pe cele existente. Dar nu se întâmplă acest lucru, pentru că nu sunt controlaţi de Poliţia Locală şi pentru că amenzile sunt foarte mici. Dacă parchează – asta mi s-a părut aberant – pe un loc care este semnalizat ca fiind destinat unei persoane cu handicap este cea mai mică amendă. Dacă ar amenda Poliţia Naţională, probabil, ar da un minimum de 1.500 de lei. La noi este mai puţin de 500 de lei, de aceea toată lumea parchează cum şi unde doreşte.”, a precizat aceasta.

Sătulă de avertismente fără efect, de joi, 20 ianuarie 2022, a dat startul unei acţiuni pentru a fi depistaţi cei care nu plătesc parcarea. „Nu ar trebui s-o luaţi ca pe ceva rău. Trebuie să ne plătim parcarea. Dacă te duci la Piteşti, la Braşov, oriunde există în ţara asta parcometre, trebuie să plăteşti. Dacă nu, plăteşti amendă. O să propun creşterea unora dintre amenzi de zece ori mai mult faţă de cât sunt acum, astfel încât să ne încadrăm şi în legislaţie.”, a anunţat aceasta.

Zonele în care sunt amplasate parcometre sunt următoarele: vizavi de „Marama Musceleană”, în Piaţa Jurământului, lângă Statuie, în faţă la „Gladiola”, în apropierea Pargasat, în spatele Primăriei, în zona Nicolae Iorga – Istrate Rizeanu, în spatele Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, trei în zona Pieţei Centrale (unul pe latura nordică, altul pe cea sudică, iar al treilea, în spatele pieţei). În Consiliul Local va fi introdusă o propunere ca maşinile anumitor instituţii să poată parca fără să plătească, dat fiind specificul activităţii lor. Primăria are un proiect pentru a monta peste 1.000 de camere video în oraş. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!