18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

În scurt timp, patru medici noi vor profesa la Spitalul Câmpulung

La mijlocul lunii decembrie 2021, Spitalul Municipal a publicat în „Viaţa Medicală” anunţurile prin care scoate la concurs 18 posturi de medici în mai multe specializări. Au fost vizate patru posturi la Secţia Medicină Internă, dintre care trei specialişti confirmaţi în această specialitate; două, dintre care unul de medic primar, în specialitatea Pediatrie, la Secţia Pediatrie; două posturi, dintre care unul de medic primar, specialitatea Obstetrică Ginecologie, la Secţia Obstetrică Ginecologie; câte un post la Compartimentele Oncologie Medicală, Endocrinologie, Neurologie, Secţiile Neonatologie, Cardiologie, ATI; un post de medic în specialitatea Medicină Generală, având competenţă sau atestat în Medicină de Urgenţă, la Compartimentul Primiri Urgenţe; două posturi de medic în specialitatea Medicină de Urgenţă la Primiri Urgenţe. Acest lot a fost a treia oară scos la concurs în numai un an.

Pe cele 18 posturi, în prima fază s-au înscris patru medici

Săptămâna trecută, patru medici tineri, toţi din afara Câmpulungului, şi-au depus dosarele de înscriere la examen pentru locurile de la Anestezie şi Terapie Intensivă, Obstetrică Ginecologie, Edocrinologie şi Medicină Internă, toţi trecând de preselecţia dosarelor. Examenele încep zilele următoare, dar şi în primele zile din februarie.
„Noi avem anumite posturi în organigramă, însă trebuie să hotărâm care sunt prioritare şi, atunci, scoatem aceste posturi la concurs. De un an, de când sunt manager, de trei ori au fost scoase la concurs. A fost angajat doctorul Alin Radu, la Oncologie, că era nevoie. Acum, sper să ne ajute Dumnezeu, pe 20 ianuarie este examenul pentru un post la Anestezie şi Terapie Intensivă, ceea ce este extrem de bine. Cu această ocazie, mulţumesc celor doi anestezişti ai noştri, doamna doctor Daniela Pronoiu şi domnului doctor Sorin Moşteanu, care ţin un întreg spital în spate, din punctul de vedere al Anesteziei şi Terapiei Intensive. Pe 21 ianuarie este examenul pentru un post la Compartimentul de Endocrinologie. Amândoi sunt medici tineri, care au terminat anul acesta, niciunul nu este din Câmpulung. Medicul de ATI vine din Galaţi, iar domnişoara doctor vine din Bucureşti. Pe 1 februarie va fi examenul pentru un post la Secţia de Obstetrică Ginecologie. De asemenea, doamna doctor vine aici, deşi are familie în Piteşti. Pe 3 februarie va fi examenul pentru un post la Secţia Medicină Internă, iar doamna doctor vine din Craiova. Sunt medici care au ales Spitalul Câmpulung.”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Mădălin Iordache.
După lansarea anunţului de angajare medici, cu mai multe luni înainte, a fost ocupat postul de la Compartimentul Oncologie de către medicul Emanuel Alin Radu, care şi-a început activitatea la Spitalul Municipal de la 1 ianuarie anul acesta.

În martie, ar putea fi gata reabilitarea Pediatriei

După cum a transmis managerul Mădălin Iordache, la Pediatrie se lucrează şi se speră ca, în martie, să se încheie şi renovarea acolo. Este vorba de renovarea Secţiei Pediatrie cu banii strânşi din donaţiile obţinute la finele lui 2020 în cadrul campaniei „Vreau să contez” a Asociaţiei „La Primul Bebe”, condusă de câmpulungeanca Oana Popescu. Cu această ocazie au fost strânşi 354.000 euro, cu mult peste aşteptări. Cu cei 354.000 de euro vor fi renovate cele 10 saloane ale Secţiei de Pediatrie din Spitalul Câmpulung, două holuri, şase băi, biberoneria şi sălile de depozitare pentru necesar saloane, vor fi aduse 50 de paturi noi pentru copii şi însoţitori şi mobilier modern. Mozaicul va fi înlocuit cu pvc medical adaptat prezentului, uşile vor fi înlocuite cu unele de uz spitalicesc moderne şi sigure. Pentru ca în aceste saloane nicio mamă să nu mai simtă frică, umilinţă, dezumanizare, iar acest loc să devină unul în care pacienţi şi medici deopotrivă să se simtă valorizaţi.
„Da, din păcate şi din fericire, ne propunem să refacem o nouă secţie. Pentru că realitatea noastră, a mamelor din România, este că atunci când se îmbolnăvesc, copiii noştri sunt îngrijiţi în spitale nerenovate de 40 de ani. Iar spitalele private nu sunt echipate pentru a trata urgenţe, asta în cazul în care un spital privat există în oraşul nostru. În Câmpulung nu există. Trăim într-o ţară în care am ajuns să̆ ne minunăm atunci când găsim curăţenie sau condiţii normale în spitale. Ne-am obişnuit, am acceptat şi ne-am resemnat cu mizerie, condiţii deplorabile, servicii proaste. Putem să aşteptăm aceste modernizări de spitale, însă în anii în care le aşteptăm de la alţii, nouă ne mor copiii în ele. Secţiile de Pediatrie, de Neonatologie, maternităţile şi terapiile intensive neo-natale, spre care noi, împreună cu mamele din comunitatea „La Primul Bebe”, ne îndreptăm atenţia de ani deja, vor duce, sperăm noi cât de curând, la un grad de conştientizare mai mare în rândul oamenilor şi al autorităţilor. Că merităm, că este nevoie, că este o obligaţie. Campaniile noastre sunt campanii manifest la vizibilitate. Vrem să contămm! Mamele care au început să îşi refacă singure spitalele pentru copiii lor devin o voce tot mai puternică. De neignorat.”, a spus, la momentul debutului campaniei de strângere de fonduri pentru Câmpulung, Atena Boca, fondatoarea Asociaţiei „La Primul Bebe”.
Anul trecut, au mai fost modernizări la Neonatologie, iar conducerea Municipalului are în proiect schimbări şi la Secţia de Obstetrică – Ginecologie. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!