18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Cât drumurile sunt în analiză la Programul „Anghel Saligny”, Primăria nu se poate atinge de ele decât cu reparaţii provizorii

Cât ţine aşteptarea până la ok-ul Ministerului Dezvoltării pentru finanţarea proiectelor înaintate de primari, pentru Programul „Anghel Saligny”, Primăria Rucăr nu se poate atinge de drumurile propuse pentru asfaltare. În sezonul toamnă-iarnă, starea precară a uliţelor de ţară, nemodernizate, a fost accentuată de precipitaţii, care au condus la apariţia gropilor. Ştie şi primarul aceste inconveniente, pentru ameliorarea cărora a trimis echipa de la ADP, în ziua şedinţei de Consiliu Local din decembrie, ca să toarne piatră pe una dintre străzile la adresa căreia a primit reclamaţii.
Totuşi, în plen, consilierul local Gabriela Gheorghe a sesizat chestiunea remedierii unuia dintre drumurile propuse la reabilitare cu fonduri guvernamentale. „Dacă se poate pune nişte piatră, până se va asfalta, căci arată jalnic. Măcar în gropi!”, i-a solicitat Gabriela Gheorghe primarului care i-a anunţat pe oameni: „Vor fi reparaţii provizorii, trebuie ştiut de toată lumea, pentru că există proiect prin „Anghel Saligny”. Sperăm să ajungem la finanţare cu cele cinci străzi, inclusiv Constantin Teodorescu, această stradă despre care vorbiţi dumneavoastră. Investiţii mari nu putem să facem în acest moment, pentru că s-ar suprapune cu investiţia care ar veni prin „Anghel Saligny” şi ar fi dublă finanţare. Trebuie pus balast, dar n-aş vrea să se înalţe foarte tare şi să fie afectate curţile. Sigur că trebuie să fie circulabilă. O să mă ocup să văd ce putem face, dar vor fi lucrări provizorii. Investiţia majoră va fi asfaltarea, pe care o vom face prin „Anghel Saligny”.”
Proiectul de asfaltare a fost estimat la o valoare totală de 2.432.255,33 lei, din care construcţii + montaj, 1.981.589,19 lei. Solicitarea către bugetul de stat este pentru 2.275.909,10 lei, cu o contribuţie locală de 156.346,23 lei. Vă amintim străzile pentru care Primăria Rucăr avea proiect aprobat încă din 2019: străzile Constantin Teodorescu, Fruntea Cheii, Vârful Crucii, Intrarea Ghidan, Intrarea Clubul Elevilor. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!