20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Din cauza consumului foarte mare, aerotermele sălii de sport în care se antrenează copiii nu sunt puse în funcţiune

În speranţa de a se interveni pentru a asigura căldura la sala de sport a şcolii de la Rucăr, consilierul local Gabriela Gheorghe a anunţat Executivul că un părinte, care deţine autorizare pentru acest tip de activităţi, vrea să repare centratele termice gratis. Specialistul, Bogdan Oncioiu, are copilul la antrenamentele lui Bobo Soare şi s-a oferit să le fie de ajutor sportivilor, profesorilor, chiar Primăriei, în subordinea căreia funcţionează unitatea de învăţământ.

Contabilul Primăriei: „Este vorba despre sala de sport propriu-zisă, de spaţiul de joacă, unde acele aeroterme consumă, din păcate, foarte, foarte mult”

Contabilul Ionuţ Marius Idoraş, care era la curent cu stadiul reparaţiilor la centralele termice ale sălii de sport, a povestit ce intervenţii s-au întreprins până la data şedinţei desfăşurate luna trecută. „Am fost cu dânsul (n.r. Bogdan Oncioiu) acolo, am dat drumul împreună cu el, dar nu a reuşit dintr-un motiv anume. Pe vară, a fost schimbat contorul, a prins aer pe conductă, nu a reuşit nici el, propriu zis, să o aerisească. Am sunat în prezenţa lui, au venit cei de la Distrigaz, au aerisit conducta şi au pornit ambele centrale din spate, plus centrala din faţă, aceea deja pornise. Era vorba despre cele două centrale mari din spate care nu porneau. Dar, într-o jumătate de oră, au pornit. Problema care persistă sunt acele conducte şi acele aeroterme de sus. Căldura în sală funcţionează la acest moment. Să nu îngheţe apa. Este vorba despre sala de sport propriu-zisă, de spaţiul de joacă, unde acele aeroterme consumă, din păcate, foarte, foarte mult.”, a relatat acesta.
„Să se dea măcar o jumătate de oră ca să se amelioreze temperatura. Au fost copiii la Bobo Soare, la 7-10 ani.”, a insistat consiliera Gabriela Gheorghe. „Spuneţi dumneavoastră că în vestiare funcţionează caloriferele, dar, dacă se dă drumul acelor aeroterme, consumă foarte mult.”, a recapitulat preşedintele de şedinţă, Genel Lupu. „Problema cu aerotermele a fost de la început. Putem merge, dar fără aeroterme. Mai trebuie puţină aerisire. Chiar astăzi am discutat cu Gabi Mălăcea, am făcut o aerisire acum două săptămâni, să mai facem o aerisire la calorifere, dar problema persistă în sala de sport: dacă dăm drumul, consumurile sunt destul de mari.”, a concluzionat şeful Economicului din Primăria Rucăr. „Poate dacă se dă drumul cu câteva ore înainte, n-ai nevoie de foarte multă căldură când joci.”, este soluţia liberalului Lupu.

În perioadele de relaxare, nunţile au fost posibile, dar activităţile sportive, nu

N-a fost singura doleanţă ridicată de Gabriela Gheorghe vizând sala de sport, de care îşi doresc să beneficieze copiii din comună, pentru activităţi sportive în afara şcolii. „Am înţeles că se poate, fără spectatori şi cu distanţare.”, spunea consiliera, contrazisă de secretarul Ion Vorovenci: „Nu se poate. Nu se poate din raţiuni sanitare. Avem Hotărârea 1183, cu aplicare din 9 noiembrie, probabil, vor da alta. În continuare, sub imperiul stării de alertă, întrunirile de natura activităţilor sportive, în spaţii închise sau deschise, sunt interzise.” „Cum se relaxează, se fac nunţi cu sute de oameni şi n-au voie zece inşi în sala de sport?! Este o anomalie.”, s-a mirat şi preşedintele de şedinţă. Trebuie să precizăm că dialogul a avut loc în luna decembrie, înainte de instalarea valului 5.
Tot legat de sala de sport, Gabriela Gheorghe a aflat de la un părinte că plouă în imobil. Deşi aceasta este convinsă că deficienţa se poate remedia, consiliera n-a beneficiat de un răspuns ferm din partea Executivului. Doar că toate înseamnă bani. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!