27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Insul care a furat cinci cai de la Valea Mare, condamnat cu executare

Bărbatul de 39 de ani, din comuna Tătărani, judeţul Dâmboviţa, a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung, după ce a fost găsit vinovat de furtul a cinci cai de la un amplasament din Valea Mare Pravăţ. Individul a primit o pedeapsă cu executare în condiţii privative de libertate, pe care a contestat-o, instanţa ierarhic superioară urmând să dea decizia definitivă. Pe lângă condamnare, dâmboviţeanului i-au fost interzise mai multe drepturi elective, dar şi să mai fie prezent în comuna musceleană, şi a fost pus să-i plătească proprietarului cailor daune materiale, iar statului contravaloarea cheltuielilor judiciare.

A mânat caii prin grădini până la Voineşti, Dâmboviţa

Leonard Dobre a furat caii în noaptea de 18 spre 19 aprilie 2021, de pe proprietatea împrejmuită deţinută de Dan Cristian Moşescu. A scos din ţarc o iapă dereşă, un cal dereş, o iapă murgă, un cal murg şi unul muced, animalele fiind mânate, pe cărări de munte până în localitatea Voineşti, judeţul Dâmboviţa, cu scopul de a le vinde. După anunţarea incidentului, poliţiştii l-au identificat pe făptaş şi au găsit şi caii, care au fost înapoiaţi proprietarului. La o săptămână de la săvârşirea infracţiunii, pe 27 mai 2021, Leonard Dobre, de 39 de ani, din Tătărani, Dâmboviţa a fost reţinut 24 de ore, iar când a ajuns în faţa instanţei, aceasta a dispus arestarea lui preventivă. A stat în arestul IPJ Argeş până pe 3 octombrie 2021, când a fost plasat sub măsura controlului judiciar.
Pe 18 octombrie 2021, Judecătoria Câmpulung a admis rechizitoriul Parchetului şi a dispus începerea judecăţii lui Leonard Dobre, acuzat pentru furt calificat. Decizia finală în caz s-a dat pe 15 decembrie, anul trecut, iar hoţul a primit un an de închisoare cu executare în condiţii privative de libertate. I-au mai fost interzise exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a alege şi de a se afla în localitatea Valea Mare Pravăţ, pe durata a doi ani. Din pedeapsa principală, magistratul de caz a dispus deducerea perioadei cât a fost reţinut şi arestat preventiv, între 27 mai şi 3 octombrie 2021, dar şi menţinerea măsurii controlului judiciar dispusă asupra inculpatului, inclusiv a obligaţiilor stabilite la instituirea ei, printre care cele de a nu părăsii teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu se apropie de persoana vătămată Dan Cristian Moşescu sau de membrii familiei acesteia ori de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.
Bărbatului i-au fost restituite trei telefoane mobile, ridicate de la acesta pe 27 mai 2021 şi aflate în custodia Poliţiei Municipiului Câmpulung.
Cu ocazia pronunţării, a fost admisă şi acţiunea civilă, venită din partea proprietarului cailor. Astfel, condamnatul a fost obligat să-i plătească lui Dan Cristian Moşescu suma de 10.000 de lei, reprezentând despăgubiri civile-daune morale.
Leonard Dobre va fi cel care va suporta şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 1.000 de lei. Decizia Judecătoriei Câmpulung a fost contestată de inculpat, apelul urmând să se mute pe rolul instanţei superioare. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!