27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Oprit în trafic, a prezentat un permis de conducere fals

Pe 20 ianuarie se judecă la Tribunalul Argeş cauza în care un bărbat din Berevoeşti şi doi soţi din Sighetul Marmaţiei sunt suspecţi că ar fi făcut şi intermediat obţinerea de permise de conducere falsificate, aparent emise de autorităţile din Cehia. Cei trei suspecţi ar fi avut şi doi complici, din Gămăceşti, care intermediau vânzările de permise false, pe care cereau sume între 2.000 şi 3.000 de euro.

Un bărbat din Berevoeşti, condamnat la închisoare la finele anului trecut, e posibil să fi fost unul dintre clienţii celor cinci, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat.

Ion Grancea a fost oprit în trafic de oamenii legii pe 4 ianuarie 2021, iar documentul prezentat ca şi permis de conducere s-a dovedit a fi fals. Bărbatul a fost cercetat penal şi trimis în judecată pentru conducere fără permis şi uz de fals.

Judecarea bărbatului din Berevoeşti s-a făcut fără ca el să-şi recunoască vinovăţia şi să beneficieze de o reducere a pedepsei. Astfel, sentinţa dată pe 29 decembrie 2021, de Judecătoria Câmpulung a ajuns la 1 an şi 2 luni de închisoare, cu executare în regim de detenţie. Condamnare a rezultat din contopirea pedepsei de un an, pentru conducere fără permis cu cea de şase luni, pentru uz de fals, amândouă cu executare în condiţii privative de libertate.

În acelaşi timp, instanţa a dispus şi anularea permisului de conducere, ca fiind emis de ASRCIV Argeş, la data de 6 octombrie 2017, valabil pentru categoria B, prezentat de Ion Grancea organelor de poliţie pe 4 ianuarie 2021, cu ocazia opririi în trafic.

Bărbatul a fost pus să achite cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 1.000 de lei.

Pentru că decizia nu a fost definitivă, musceleanul a contestat-o, termenul de depunere a apelului fiind 10 zile, care curge de la data comunicării copiei hotărârii. Dosarul se va muta la instanţa superioară pentru soluţionarea definitivă.

 

La volanul unei autoutilitare cu permis susceptibil a fi fals

Un alt tânăr din Berevoeşti este suspect că s-a urcat la volan, iar când a fost oprit în trafic a prezentat agenţilor de poliţie un permis susceptibil a fi fals.

În cursul nopţii de 28 spre 29 decembrie 2021, în jurul orei 2.30, poliţiştii Secţiei Rurale Domneşti au depistat un tânăr de 25 de ani, din Berevoeşti, care conducea o autoutilitară prin comuna Pietroşani. Cu ocazia verificărilor, le-a prezentat poliţiştilor pentru control un permis de conducere emis de autorităţile din Cehia, susceptibil a fi fals. Asta pentru că, atunci când a fost verificată baza de date, s-a stabilit că documentul nu figurează în evidenţele statului în cauză, iar individul din Berevoeşti, de la volanul maşinii, nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără drept, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită. Adrian Tănase

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!