23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Câmpulungeanca Andra Oproiu s-a calificat în semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2022

46 de artişti s-au calificat în semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2022. De această etapă a trecut şi câmpulungeanca Andra Oproiu, care interpretează o melodie compusă de două suedeze şi un ucrainean, „Younique”. Printre calificaţi figurează şi nume cunoscute, ca Cezar Ouatu sau Dan Helciug.

Andra Oproiu a terminat în 2021 Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, în prezent fiind studentă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti unde studiază Compoziţie Jazz.

„De Crăciun, cel mai frumos cadou pentru mine nu s-a aflat sub brad ci a fost de fapt calificarea în semifinala Eurovision, cu piesa „Younique”. Le mulţumesc tuturor persoanelor care au fost alături de mine şi care m-au susţinut de-a lungul anilor, dar şi suedezelor Ylva Persson, Linda Persson şi ucraineanului Paul Dubrovsky, pentru că au scris şi compus această melodie, care pentru mine este unică. Vă doresc tuturor un an nou cu multe împliniri, cu realizări pe toate planurile şi să fiţi la fel de fericiţi cum am fost eu când am auzit această veste!”, a fost mesajul Andrei postat pe pagina de Facebook Eurovision România.

Semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision 2022 va avea două etape şi se va încheia pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR.

Melodiile care au trecut de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

În premieră, fanii îşi vor putea vota favoriţii pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua parte a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialişti va alege doar zece piese pentru mare finală.

Ultimul act al Selecţiei Naţionale are lor pe 5 martie, dată la care va fi anunţat numele reprezentantul ţării noastre la Eurovision 2022, concursul urmând să se desfăşoare între 10 şi 14 mai 2022, la Torino, Italia.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!