27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Şi-a băgat nevasta în spital pentru că l-a trezit din somn să spargă lemne

Un tânăr din Câmpulung, care face parte din una dintre familiile care-şi revendică supremaţia asupra unor teritorii cu “vad” din oraş şi-a băgat nevasta în spital. A bătut-o chiar sub ochii unuia dintre copii, de a ajuns la spital cu şoc hemoragic și ruptură de splină. Pentru că a îndrăznit să-l trezească ca să spargă lemnele pe care ea nu a putut să le crape. Tot el a fost şi protagonistul altei scene violente, când l-a ameninţat cu toporul pe supraveghetorul unei săli de jocuri. Spray-ul lacrimogen pulverizat de un poliţist a făcut ca individul să nu-şi ducă ameninţarea la capăt. A avut noroc că bodyguard-ul l-a iertat, iar pentru că şi-a bătut nevasta, a scăpat cu o condamnare cu suspendare.

I-a dat un pumn consoartei, cauzându-i ruptură de splină

Constantin Alexandru, de 30 de ani, și consoarta lui, Zanaida, locuiesc împreună de 15 ani şi au doi copii. Bărbatul obişnuia să-şi agreseze nevasta, aspect cunoscut de toţi membrii comunităţii rome din Tabaci.
În ianuarie 2020, la ora 8.00 dimineața, după ce copilul cel mare a plecat la şcoală, Zanaida l-a trezit din somn pe bărbat, cerându-i să spargă lemne pentru foc, pentru că ea nu poate, buturile fiind noduroase. Deranjat că soaţa şi-a permis să-i perturbe somnul, a devenit violent şi i-a dat un pumn în zona abdomenului, intensitatea loviturii punând-o la pământ. Incidentul s-a petrecut sub privirile copilului cel mic. După ce şi-a revenit din şoc, tânăra s-a ridicat cu greu şi a ieşit din încăpere, cerând ajutor rudelor, care au anunţat salvarea, apelând numărul unic de urgenţă 112. Echipajul de pe ambulanţă a transportat-o pe Zanaida la Spitalul Municipal, unde a stat internată zece zile, fiind diagnosticată cu traumatism abdominal-agresiune, şoc hemoragic, hemiperitomeu ruptură de splină, leziuni care i-au pus viaţa în pericol.
În ziua internării, femeia a suferit o intervenție chirurgicală prin care i s-a scos splina. Această intervenţie, splenectomie de necesitate, i-a provocat femeii o infirmitate permanentă, prin pierderea unui organ nepereche. Cadrele medicale au anunţat oamenii legii, care l-au cerctetat penal pe bărbat pentru violenţă în familie. Audiat fiind, agresorul a regretat şi recunoscut fapta, povestind cum şi-a lovit nevasta.
Când a fost trimis în judecată, Constantin Alexandru a solicitat procedura simplificată. Pe 10 decembrie, Judecătoria Câmpulung l-a condamnat pe agresor la doi ani de închisoare, cu executarea pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de doi ani, calculată de la data rămânerii definitive a hotărârii. În acest timp, i s-a impus să respecte mai multe măsuri, inclusiv să nu părăsească România fără acordul instanţei, plus să presteze 60 de zile, muncă în folosul comunităţii la Primăria Câmpulung. Individului i s-a atras atenţia că-i poate fi revocată amânarea aplicării pedepsei dacă pe parcursul termenului de supraveghere nu respectă măsurile impuse sau comite o nouă infracţiune pentru care se pronunţă o condamnare chiar după expirarea acestui termen.
Pe latura civilă, consoarta n-a vrut nicio despăgubire, în schimb, inculpatul trebuie să-i plătească contravaloarea spitalizării. 3.842,87 lei, către Spitalul Câmpulung şi 253,08 lei, pentru Ambulanţa Argeş, contravaloarea cheltuielilor de asistenţă medicală de urgenţă. Instanţa a stabilit că bărbatul va suporta şi cheltuielile judiciare avansate de stat, de 700 de lei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

L-a ameninţat cu toporul pe bodyguard-ul unei săli de jocuri

Constantin Alexandru a scăpat de închisoare în dosarul în care şi-a agresat nevasta, după ce supraveghetorul unei săli de jocuri de noroc, pe care-l ameninţase, l-a iertat. Pe 15 ianuarie, un alt etnic din Tabaci, Stazian Bocianu, a intrat într-o sală de jocuri care funcţionează în incinta Clubului ARO, cu intenţia de a se răfui cu alt bărbat, motiv pentru care a fost dată afară de supraveghetorul sălii. Asta l-a înfuriat la culme pe Bocianu, care şi-a chemat în ajutor amicii, care au ajuns cu două maşini. Printre aceştia a fost şi Constantin Alexandru, care a coborât în grabă din maşină cu un topor pe care îl manevra agresiv şi ameninţător şi s-a dus în viteză spre intrarea în sala de jocuri, în faţa căreia era bodyguard-ul. În zonă era şi un poliţist, care i-a solicitat să se potolească şi să lase toporul. Cu toate acestea, Alexandru a continuat să gesticuleze cu toporul către supraveghetori şi persoanele care mai erau în faţa Clubului ARO, provocându-le acestora, dar şi taximetriştilor aflaţi în apropiere, sentimente de temere şi insecuritate. Bărbatul a continuat să strige că îi omoară, însoţindu-şi cuvintele de gesturi ameninţătoare cu toporul. Inclusiv un amic, cu care venise, n-a reuşit să-l tempereze. În cele din urmă, a fost potolit de poliţistul care-l urmărise şi un jandarm, care i-a pulverizat spray lacrimogen şi atunci i-a căzut toporul din mâini. Mai mult, a încercat să fugă, dar a fost prins, încătuşat şi dus la sediul Poliţiei.
Două zile mai târziu, a fost reţinut 24 de ore, iar când ordonanţa a expirat, s-a dispus măsura controlului judiciar.
După incident, pe numele lui Constantin Alexandru a fost deschis dosar de cercetare penală pentru ameninţare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Pentru că bodyguard-ul şi-a retras plângerea împotriva agresorului pentru ameninţare, câmpulungeanul a fost trimis în judecată doar pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, pentru care a fost sancţionat cu amendă penală de 2.700 lei, contravaloarea a 90 de zile, calculate cu 30 de lei pe zi. A fost pus să achite şi cheltuielile judiciare către stat, de 550 lei.
Pe 25 iunie 2021, Judecătoria Câmpulung a dispus inclusiv confiscarea de la inculpat a toporului ridicat de poliţiştii de la Biroul de Ordine Publică în ziua incidentului, care se afla în custodia Poliţiei Câmpulung.
Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!