3.6 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Din nou, Primăria Câmpulung a încasat de la cetăţeni mai mult decât se aştepta

Buget pe plus la Primăria Câmpulung! Cifrele prezentate de două luni încoace de directoarea economică Violeta Iarca, din care reies creşteri ale sumelor încasate faţă de prognozele Primăriei, sunt o dovadă în plus că nu era nevoie de majorarea taxelor şi impozitelor în 2022. La sfârşitul lunii noiembrie, din nou, Primăria Câmpulung a înregistrat depăşiri ale veniturilor în comparaţie cu cât se aştepta să colecteze de la contribuabilii locali. Suplimentul consistent, în valoare de 1.004.290 lei, a impus rectificarea bugetului Câmpulungului, o rectificare pozitivă, care demonstrează încă o dată conştiinciozitatea cetăţeanului care îşi achită obligaţiile fără a i se oferi mare lucru în schimb. 2021 n-a excelat la capitolul realizări, fiind un an de probă pentru administraţia publică locală, care a cam experimentat pe răbdarea populaţiei. Îngăduinţa câmpulungenilor faţă de aceste autorităţi începătoare a luat sfârşit, prin urmare, ne aşteptăm ca, de la anul, să le vedem făcând treabă pentru comunitatea care le-a acordat încredere.
Primăria a încasat venituri suplimentare de peste un milion de lei
„Analizând contul de execuţie al bugetului local la data de 30 noiembrie 2021, se constată o depăşire a veniturilor proprii faţă de prevederea bugetară anuală, propunându-se astfel suplimentarea acestora cu suma de 1.004.290 lei la următorii indicatori de venituri.”, precizează referatul Direcţiei Economice, care punctează unde s-a înregistrat creşterea:
=Impozitul şi taxa pe clădiri de la persoanele juridice: 65.270 lei;
=Venituri din prestări de servicii: 694.170 lei;
=Impozitul asupra mijloacelor de transport deţinute de persoane fizice: 168.830 lei;
=Subvenţii pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri: 76.020 lei.
În condiţiile acestei majorări a veniturilor bugetului local, se produce o suplimentare a creditelor la următoarele capitole:
=25.000 lei pentru „Reabilitarea sistemului de încălzire la blocul B1, strada Carpaţi, nr.93 – ANL”;
=1.500 lei pentru „Construire creşă medie”;
=38.770 lei pentru suplimentarea creditelor bugetare aferente burselor şcolare care se vor acorda din bugetul local al Câmpulungului elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, în anul şcolar 2020-2021;
=863.000 lei pentru „Protecţia mediului – bunuri şi servicii”;
=76.020 lei, pentru subvenţia la încălzirea cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.
Primăria avea restanţe la gunoi
Sumele pe care vi le-am prezentat au corectat bugetul local pe 2021 prin votul Consiliului Local produs la şedinţa extraordinară de luni după amiază.
Singura nedumerire exprimată în plen la şedinţa de Consiliu a privit cea mai mare sumă încasată, care, totodată, se constituie în cheltuială pentru plata gunoiului, cei 863.000 lei care apar la „Protecţia mediului”. Aceştia sunt bani care au fost încasaţi în plus faţă de ceea ce s-a anticipat din taxa de gunoi achitată de cetăţeni la Primărie. Suma va fi folosită pentru a achita gunoiul colectat de Financiar Urban, mai cu seamă că Primăria înregistra restanţe faţă de operator, după cum a susţinut şefa Economicului, chestionată pe acest subiect. „Suplimentarea este pentru a putea plăti facturile către furnizorul de salubritate Financiar Urban. Iar această suplimentare de credite bugetare are la bază depăşirea veniturilor încasate din taxa de salubritate. Drept urmare, suma trebuia suplimentată pe partea de cheltuieli, pentru plata gunoiului. Drepturile constatate în 2021 din taxa de salubritate au crescut la 3,02 milioane de lei şi a trebuit să venim cu această suplimentare. În primul rând, pentru că înregistrăm şi nişte plăti restante către furnizor şi era chiar o urgenţă să facem această rectificare.”, a explicat directorul economic Violeta Iarca. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!