37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Elena Lasconi despre cum se va face aprovizionarea pe Bulevardul „Pardon”: Bolarzii coboară şi pot să intre maşinile de marfă în intervalul orar impus de Primărie

Una dintre variabilele de care se temea Elena Lasconi, când vorbea despre finish-ul diverselor etape ale investiţiei de amenajare a Bulevardului „Pardon”, s-a produs. Plouă ca toamna de câteva zile, dar, vorbind cinstit, nu starea vremii a împiedicat, până acum, avansul lucrării care trebuia, până la 1 decembrie, să livreze măcar cele două trotuare finalizate parţial. Adică acoperite cu beton. La mijlocul săptămânii trecute, de-abia se betona spaţiul din faţa Bisericii „Sfântul Nicolae”, din capătul bulevardului, lăsată la sfârşit, probabil, ca să treacă sărbătorile religioase de la începutul lunii şi enoriaşii să aibă acces la capela din curtea aşezământului. La şedinţa Consiliului Local din 25 noiembrie, primăriţa a transmis public ce i-a comunicat şi ei patronul care reprezintă asocierea de trei firme care au prestat, o perioadă, cu şase muncitori. Că până pe 1 decembrie trotuarele vor fi circulabile cap-coadă. Când colo, nici după o săptămână, spaţiul pietonal de pe strada Negru Vodă nu fusese rezolvat.

Un şantier încetinit, mai nou, de starea vremii

Dezinteres din partea constructorului, dezinteres şi din partea trecătorilor care s-au afundat cu galoşii în betonul proaspăt turnat, lăsând urme adânci pe aproape toată suprafaţa de lucru! Adevărul este că lumea a fost adusă la exasperare de lentoarea ritmului de lucru, care are consecinţă principală un trafic de calvar, dincolo de limita suportabilului. Suportă omul o vreme, înţelegând că nu se poate altfel în condiţii de şantier. Dar când vede „încremenirea” de pe frontul de lucru, refuză să mai înţeleagă că-i trebuie zeci de minute ca să traverseze un biet centru, pe drumurile paralele, blocate de dimineaţa până seara.

De ce autorităţile îi permit lui George Răuţoiu să facă figuraţie cu o mânuţă de muncitori… greu de spus. Firesc era ca firmele, trei la număr – Conteh Barengott, Group Concif şi Ratelen Construct -, să aibă echipe dislocate pe ambele trotuare, ca să avanseze amenajarea cu o viteză care să se simtă.
Până ieri, executanţii n-au prestat aşa, căci i-aţi văzut când pe o parte, când pe cealaltă, oferind câmpulungenilor martori ai unei mocăieli revoltătoare imagini în reluare. După ce că sunt puţini, iau şi des pauze, de ţigară, de cafea, de Facebook, de cleveteli cu cunoscuţii, în timp ce a te deplasa, pietonal, dar, mai ales, auto este un coşmar la ordinea zilei.

În afara încă unui termen încălcat, patronul George Răuţoiu a nesocotit şi angajamentul suplimentării efectivelor de pe şantierul afectat, mai nou, de înrăutăţirea vremii, pretext ca să nu muncească. Până la sfârşitul anului, mai sunt două săptămâni, răgaz în care este exclus să fie dus la bun sfârşit şi pavajul. La halul nepermis în care se comportă un partener al Primăriei, fericit cu contracte executate dezamăgitor, şi ca finalitate, şi ca durată de timp, ne întrebăm dacă amenajarea Bulevardului „Pardon” va fi gata la sfârşitul anului 2022.

Cum va face aprovizionarea brutăria de pe bulevard? „E treaba lor! Poliţia, oricum, nu-şi face treaba!”, susţine primăriţa

Chiar dacă nu se întrevede un sfârşit grabnic al investiţiei, deţinătorii de prăvălii, martori muţi de mirare ai mişcării cu încetinitorul a angajaţilor afaceristului ocupat cu lucrările pe la ţară, au frământări legate de cum vor face aprovizionarea. Invitată la lunarul dialog cu cetăţenii, prin intermediul unui post local de televiziune, Elena Lasconi a explicat la ce va servi trotuarul lărgit considerabil, de lângă care a fost eliminată posibilitatea de parcare. Dar şi posibilitatea de aprovizionare în afara programului stabilit de Primărie.

„Acolo va fi pietonal şi va fi închis cu bolarzi de piatră, care se vor ridica. Va fi un program de aprovizionare, nu mai merge ca acum. La orice oră, te trezeşti că faci aprovizionare. Şi vii cu TIR-ul de făină, de regulă, să-l descarci pe Bulevardul „Pardon”. Nu! Nu se va întâmpla aşa ceva! În primul rând, nu mai intră o maşină de asemenea tonaj pe centru.”, a precizat şefa Executivului.

Întrebată ce vor face proprietarii brutăriei de pe bulevard, Elena Lasconi a replicat: „E treaba lor! Nu au voie să intre maşini de acel tonaj. Există semne. Nu au ce să caute acolo. Poliţia, oricum, nu-şi face treaba. Locul acela va fi doar pentru aprovizionare, nu pentru a circula cu maşina. Va fi spaţiu pietonal, aşa cum este în orice oraş civilizat din străinătate, aşa cum este în centrul vechi, aşa cum este la Sighişoara, cum e la Oradea şi în foarte multe locuri. Toate magazinele aşa îşi aduc marfa. Bolarzii coboară şi pot să intre în intervalul orar în care intră maşinile de aprovizionare acolo.”

Ieri, se lucra la asfaltarea şanţurilor în zonele în care au fost introduse utilităţile, zone care fac legătura între trotuarele din apropierea Bisericii „Sfântul Nicolae” şi a Bibliotecii Municipale, pe strada Istrate Rizeanu. În dreptul clădirii „Munca Colectivă” era continuată operaţiunea de placare cu granit, care a început de la Cofetăria „Un Băiat şi o Fată” şi se va încheia în faţa Restaurantului “Piatra Craiului”, pe această porţiune de trotuar. Ar mai fi de betonat câţiva metri pătraţi de trotuar mai sus de Farmacia „Miruna”, pe strada Negru Vodă, în faţa fostei Poşte. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!