18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Nicolae Furdui Iancu, invitatul primei ediţii a Festivalului Naţional de Colinde „Iată vin colindătorii”, de la Câmpulung

Finalul unei seri magnifice de Moş Nicolae i-a aparţinut prezentatorului Marian Matei, care a anunţat prima ediţie a Festivalului Naţional de Colinde, Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Iată vin colindătorii”. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, al cărei director susţine un nou examen, de data aceasta, artistic, cu o manifestare în premieră. Liviu Iana a avut ideea unei acţiuni specifice de sărbători de amploare, de a cărei organizare s-a ocupat fără cusur. Dar mai înainte, pe 19 decembrie, sunteţi invitaţi la spectacolul oferit de Andra,  Taraful Rutenilor şi Carmen Chindriş.

Pentru muscelenii interesaţi să participe la cele două zile de festival vom prezenta programul zilelor de 21 şi 22 decembrie.

 

FESTIVALUL NAŢIONAL DE COLINDE, DATINI ŞI OBICEIURI DE CRĂCIUN ŞI ANUL NOU „IATĂ, VIN COLINDĂTORII !” ediţia  I,

Piaţa Primăriei Câmpulung Muscel

21 – 22 decembrie 2021

 

PROGRAM

MARŢI, 21 DECEMBRIE 2021

Spectacol de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou

Ora 16.00 – Parada grupurilor de colindători şi a reprezentanţilor Hergheliei 7 CAI Nămăeşti, pe traseul Piaţa Jurământului – Piaţa Primăriei Câmpulung;

Ora 17.00 – Program pe scena amplasată în Piaţa Primăriei.

Participă :

  • Ansamblul folcloric „Mugurelul – Mărgineanca” din municipiul Botoşani – program artistic cu jocuri de căiuţi, capre, urşi, mascați, urături şi cântece populare din Bucovina, acompaniaţi de taraf.
  • Grupul de colindători din comuna Rucăr – program de jocuri cu măşti zoomorfe „Brezaia”.
  • Grupul de colindători al Şcolii Populare de Arte Piteşti – program de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou din Argeş.
  • Grupul de colindători al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” – program de colinde, datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou din Muscel.

 

MIERCURI, 22 DECEMBRIE 2021

Colinde tradiţionale româneşti

Ora 17.00 – Concert de Colinde, pe scena amplasată în Piaţa Primăriei

Participă:

  • Tudor şi Nicolae Furdui Iancu – program de colinde tradiţionale din Ardeal, acompaniaţi de orchestra „Crai Nou” din Alba Iulia.
  • Florentina şi Petre Giurgi, cu un grup de colindători din Maramureş – program de colinde tradiţionale din Maramureş.
  • Grupul vocal folcloric bărbătesc „Doruri Muscelene” – program de colinde şi cântece de stea din Muscel, acompaniaţi de Taraful „Cătălin Iancu” din Piteşti.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!