18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Cartea săptămânii la Biblioteca Municipală: „Stuart Little” – E.B. White

Biblioteca Municipală „Ion Barbu” propune pentru săptămâna 6-10 decembrie 2021, cartea „Stuart Little”, un roman american pentru copii din 1945, scris de E.B. White. A fost prima carte pentru copii a lui White şi acum este recunoscută pe scară largă ca un clasic în literatura pentru copii. Cartea este o poveste realistă, dar fantastică despre un şoarece asemănător unui băiat uman pe nume Stuart Little.

Stuart Little nu e un şoarece ca oricare altul. S-a născut într-o familie de oameni, locuieşte la New York cu părinţii lui, fratele mai mare, George, şi cu motanul Snowbell. Sigur, el e sfios şi tăcut, dar când pofta de aventură îi dă ghes, nimic nu-i mai stă în cale.

Provocarea cea mare pentru temerarul şoricel apare când o pasăre drăgălaşă – cea mai bună prietenă a lui – îşi ia zborul din cuibul ei improvizat în casa familiei Little. Hotărât să-i dea de urmă, Stuart îşi părăseşte familia iubitoare. Călătoria se dovedeşte cum nu se poate mai palpitantă, dar rămâne de văzut dacă cei doi prieteni se vor regăsi vreodată.

„Să spui despre Stuart Little că este una dintre cele mai frumoase cărţi pentru copii este o laudă prea modestă pentru un scriitor atât de talentat.” – The New York Times.

„Eleganţa textului din romanul Stuart Little merge mână în mână cu ironia şi imaginaţia pline de originalitate, care accentuează inteligentul amestecul de fantezie şi realitate.” – Booklist.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!