23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Încă nu s-a dispus nicio măsură faţă de medicul suspect că a eliberat certificate false de vaccinare

Săptămâna trecută v-am relatat despre percheziţiile oamenilor legii la cabinetul medicului de familie din Vultureşti, suspect că ar fi eliberat certificate de vaccinare false. Conform datelor oficiale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare şi luare de mită, fals în înscrisuri private şi fals informatic.

Miercuri, pe 24 noiembrie, dubele Poliţiei s-au oprit la cabinetul individual al medicului Marian Petre, care a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, dar nu s-a dispus, deocamdată, vreo măsură asupra lui sau a altor persoane din acest dosar.

Conform datelor transmise de Casa de Asigurări de Sănătate, doctorul Marian Petre este singurul medic de familie din Vultureşti, iar, din luna mai, a intrat pe lista celor care vaccinează cu serul Johnson&Johnson. Din mai, până în octombrie, potrivit CAS Argeş, acesta a imunizat 1.120 de persoane, pentru acest serviciu fiindu-i decontată suma de 37.480 lei, pentru intervalul mai-august. Pentru lunile de după nu s-au făcut plăţi, întrucât n-a mai vaccinat.

Localnicii sunt şocaţi de cele întâmplate, medicul fiind cunoscut în comună ca un om săritor şi foarte implicat când venea vorba de pacienţii săi. „Nu comentez nimic, nici de bine, nici de rău. Nu am vorbit cu domnia sa. Nu ştiu nimic, dar îmi este greu să cred că a făcut aşa ceva. Nu cred că era inconştient să îşi încheie astfel cariera. Plus că are tot ce îi trebuie, copiii sunt şi ei medici apreciaţi, adică nu înţeleg de ce ar fi făcut asta. El face parte dintr-o familie foarte bună. Poate a fost un registrator, o asistentă care a băgat datele… Ancheta va scoate adevărul la iveală. Chiar nu ştiu ce să zic. Ce cunosc despre dânsul este că era un medic extraordinar, săritor, care avea foarte mare grijă de pacienţii săi, care stătea de dimineaţă până seara la cabinet. Ce a făcut, răspunde pentru ce a făcut! Zvonurile sunt multe! Eu am rămas efectiv surprinsă. La şedinţe eu le-am spus mereu să aibă grijă ce fac, tentaţiile sunt mari, să nu se facă de ruşine şi să nu facă medicii de familie de ruşine. Acum trebuie să găsim înlocuitor, pentru că este o zonă rurală şi va fi greu să găsim un medic de familie.”, a declarat pentru săptămânalul „Ancheta” dr. Mariana Boşneag, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie din Argeş.

Aşa cum scrie ziarul „Ancheta”, în Argeş mai sunt în lucru alte patru dosare care vizează medici şi personal care au eliberat, contra cost, certificate de vaccinare în baza unor imunizări fictive.
La nivel naţional sunt deschise 362 de dosare penale în care sunt cercetate 850 de persoane. Anchetele vizează 270 de teste PCR, 500 de certificate COVID şi aproape 700 de adeverinţe de vaccinare suspecte ca fiind false. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!