20.2 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Spitalul Curtea de Argeş a primit cu braţele deschise cele patru aparate de dializă donate de Lions

Prin efortul a trei cluburi Lions din România, Lions Club Bucureşti Cosmopolitan, Lions Amaluna Campus Club şi Lions Club Câmpulung „Negru Vodă”, Spitalul Municipal Curtea de Argeş a beneficiat de o donaţie nesperată constând în patru aparate de dializă. Gestul caritabil va pune capăt, în curând, navetei la Piteşti, pe care bolnavii de diabet erau obligaţi s-o facă, în lipsa posibilităţii de tratament la ei acasă. Deşi admite diversele dificultăţi birocratice cu care se confruntă spitalele, directorul unităţii medicale şi-a fixat ca ţintă un interval cuprins între trei şi şase luni, pentru punerea în funcţiune a centrului de dializă, după obţinerea tuturor aprobărilor necesare. Acţiunea desfăşurată la Curtea de Argeş face parte dintr-o campanie amplă întreprinsă de mai multe cluburi Lions din România, prin intermediul căreia 47 de aparate de hemodializă au ajuns la spitalele din ţară care au mare nevoie de ele. Spitalul Municipal Câmpulung nu a avut nevoie de o astfel de dotare, prin urmare, cele patru aparate au fost direcţionate către Curtea de Argeş, spre norocul beneficiarilor de aici.      

  • Dan Şain: „Am căutat un beneficiar care să aibă nevoie şi care să le folosească”

Primirea donaţiei destinate Spitalului Municipal Curtea de Argeş s-a făcut în prezenţa primarului Constantin Panţurescu şi a directorului Florin Mitucă, gazdele binefăcătorilor din Lions Club Câmpulung „Negru Vodă”, care i-au avut alături pe colegii de la Lions Amaluna Campus Club. Dan Şain, din partea clubului câmpulungean, a realizat o prezentare a acţiunii şi a aparaturii donate, care reprezintă un mare plus pentru dotarea instituţiei de sănătate. „Am adus aceste aparate de dializă, care pot fi folosite atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Au această posibilitate, ceea ce le oferă un spectru de utilizare mai larg, mai ales în comunităţi mai mici, care nu au secţii speciale şi pentru copii, şi pentru adulţi. Este important să putem ajuta acolo unde este nevoie. Am căutat un beneficiar care să aibă nevoie şi care să le folosească. Pentru că ajutorul nu trebuie să-l dai acolo unde nu este nevoie. Graţie deschiderii domnului primar şi a Spitalului Municipal Curtea de Argeş, de a le avea pentru nevoia comunităţii, suntem cu ele aici. Vă felicit că aveţi această deschidere şi că vă gândiţi la oameni în acest mod. Cluburile Lions şi Primăriile au cam acelaşi scop: de a servi comunitatea. Noi asta facem. Atunci când găsim o posibilitate de a ajuta comunităţile din care facem parte sau comunităţile vecine sau orice comunitate care are o nevoie, atunci există un club Lions care va face ceva pentru acea comunitate. Este foarte important că aceste aparate vor fi folosite şi că vor ajuta oameni, este ceea ce contează. Restul, eforturile… ne strângem mâna, ne mulţumim pentru una-alta şi este suficient.”, a precizat Dan Şain.

  • După punerea în funcţiune a centrului de dializă, pacienţii scapă de naveta la Piteşti            

Viorel Duculescu, actualul preşedinte al Lions Câmpulung, spunea că obţinerea celor patru aparate a fost posibilă prin intermediul colegului Dan Şain, care, acum doi ani, a fost guvernator Lions România. Faptul că dispozitivele au ajuns la Curtea de Argeş, Câmpulungul neavând ce să facă cu ele, îl bucură pe liderul clubului câmpulungean. „Eu sunt originar din Curtea de Argeş, acum 59 de ani m-am născut în spitalul din Curtea de Argeş. Nu era acesta, ci spitalul de jos. Când colegul Dan mi-a sugerat că, din păcate, Câmpulungul nu a avut nevoie, m-am gândit la Curtea de Argeş, unde m-am născut. L-am sunat pe domnul primar şi, când a auzit, a exclamat: „Chiar am nevoie!” Am reuşit să le aducem aici, ca să ajutăm oamenii. Să dea Dumnezeu să faceţi treabă cu ele! Mă bucur că am putut să fac ceva pentru oraşul meu natal.”, a precizat Viorel Duculescu.

Potrivit structurii organizatorice a Spitalului Câmpulung, pentru care conducerea unităţii sanitare a cerut votul Consiliului Local cu o zi înaintea evenimentului pe care vi-l prezentăm, în cadrul Secţiei Medicină Internă există Compartimentul Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice, prevăzut cu 6 paturi şi 3 posturi de medici, doi specialişti şi unul rezident.

Primarul Constantin Panţurescu, bucuros de darul primit, a precizat că nu respinge niciodată astfel de gesturi. Cu atât mai mult cu cât cel consumat la sfârşitul săptămânii scuteşte nişte oameni aflaţi în suferinţă de chinul drumurilor repetate la Piteşti. Managerul Florin Mitucă a fost asigurat că, dacă are nevoie de asistenţă din partea firmei importatoare, va fi pus în legătură cu reprezentanţii ei. Şi dacă, la fel, are nevoie de altă tehnică medicală, donatorii vor încerca să ajute şi pe viitor.

Donaţia de săptămâna trecută continuă seria acţiunilor pe care membrii Lions le-au dedicat luptei împotriva diabetului, marcată la nivel mondial pe 14 noiembrie. În ultimii ani, şi clubul câmpulungean a întreprins campanii de atragere a atenţiei asupra gravităţii acestei boli. În 2021, timp de trei seri, 13, 14 şi 15 noiembrie, clădirile Primăriei şi Muzeului Municipal au fost iluminate în albastru, la iniţiativa Lions Club Câmpulung „Negru Vodă”, cu sprijinul Primăriei. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!