18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Viceprimarul de la Vlădeşti a contestat ordinul de demitere, emis de Prefectură

Prefectura Argeş a emis, pe 4 noiembrie 2021, ordinul de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de ales local al comunei Vlădeşti, deţinut de Emil Buşescu, ales pe lista PSD. Ordinul a fost semnat în baza unei adrese a Agenţiei Naţionale de Integritate, din 11 octombrie 2021, prin care Instituţia Prefectului Judeţului Argeş este informată că raportul de evaluare din 2 aprilie 2019, prin care s-a constatat încălcarea regimului incompatibilităţilor de către Emil Buşescu, a rămas definitiv prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României din 23 septembrie 2021.

La începutul săptămânii trecute, pe 15 noiembrie, viceprimarul Emil Buşescu a cerut instanţei de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Argeş anularea ordinului Prefecturii Argeş, prin care a fost anunţat că nu mai poate fi consilier local la Vlădeşti. În acelaşi timp, alesul a cerut repunerea în situaţia anterioară, cu plata drepturilor salariale, plus suspendarea actului administrativ atacat, până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Termenul stabilit de Tribunalul Argeş este 6 decembrie 2021.
Incompatibilitatea stabilită de ANI în cazul lui Emil Buşescu i s-a tras de la faptul că, în mandatul 2012-2016, societatea la care era director tehnic, iar soţia, asociat unic şi administrator, a încheiat cu Primăria Vlădeşti un contract de lucrări de 23.300,59 lei. Alesul a încercat anularea raportului ANI, dar Curtea de Apel Piteşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins acţiunea ca nefondată.

În prezent, Emil Buşescu a câştigat, la prima instanţă, anularea altui raport ANI, după ce a fost găsit şi în conflict de interese. Recursul făcut de ANI la această decizie se va judeca pe 23 iunie 2023, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Emil Buşescu a avut mai multe mandate de consilier local la Vlădeşti şi, după alegerile locale din toamna anului trecut, colegii l-au propus şi votat viceprimar al localităţii. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!