27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Doi soţi au traversat Africa într-un IMS

Doi clujeni s-au întors dintr-o expediţie în Africa pe care au experimentat-o la bordul unei maşini autohtone, ARO IMS, primul vehicul de teren asamblat în România postbelică. Ioan Pogăcean şi soţia sa au vrut să marcheze 50 de ani de când această maşină a călcat ultima dată prin Africa. Au intrat în Africa, pe la Tanger, Maroc, pe 21 octombrie, iar pe 19 noiembrie erau deja acasă, evitând zone precum Algeria, care are graniţa închisă, sau Libia, unde este război.


IMS-ul a atras rapid atenţia unui poliţist din Maroc, culoarea verde ducându-l cu gândul la o maşină militară. „După ce ne-au dat drumul să plecăm, a venit un poliţist şi zice să tragem pe dreapta. M-a întrebat dacă-i maşină militară, i-am spus că a fost şi atunci a adus un câine care să detecteze arme şi muniţii.”, a scris clujeanul pe pagina de Facebook „Călător în jurul lumii”.

Pe 28 octombrie, expediţia a intrat în deşertul Sahara, iar Ioan Pogăcean a trebuit să apeleze la lopată, pentru că maşina a avut probleme din cauza nisipului. Cunoscut ca „Zimbrul din Carpaţi”, IMS-ul şi-a arătat potenţialul pe câteva trasee cu teren accidentat, pe care le-a trecut foarte uşor. I.F.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!