35.2 C
Campulung Muscel
12/07/2024

Tăuraş salvat de pompieri dintr-o gură de canalizare

Pompierii câmpulungeni au fost solicitaţi să intervină, marţi dimineaţă, pentru a salva un tăuraş care căzuse într-o gură de canalizare, în cartierul Vişoi. Intervenţia a durat în jur de o jumătate de oră, animalul fiind scos viu şi nevătămat, chiar dacă zăcuse acolo toată noaptea.

Animalul era la păscut printre blocuri

Incidentul a avut loc pe strada Emil Gârleanu, în apropierea blocului 14. Câţiva locatari din zonă au zărit tăuraşul căzut în capcana betonată, adâncă de aproximativ 2 metri, şi au dat alarma la 112. „Am văzut încă de luni seara acel viţel. Păştea pe spaţiul verde dintre blocuri, erau mai multe vaci. La un moment dat dispăruse din zonă şi am crezut că a plecat. Dimineaţă l-am văzut în gura de canalizare. Nu ştiu cum a rezistat în acea poziţie toată noaptea”, ne-a declarat un bărbat care locuieşte în blocul 13. La locul incidentului a ajuns un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung care a reuşit să aducă tăuraşul la suprafaţă, după aproximativ o jumătate de oră. Salvatorii au legat animalul cu un furtun din dotare şi l-au scos fără ca acesta să aibă de suferit. „Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a fost solicitat să intervină pe strada Emil Gârleanu pentru evacuarea unei bovine căzute într-un canal. Ne-am deplasat la locul incidentului cu o autospecială cu apă şi spumă şi am constatat că o bovină de aproximativ un an era căzută într-un canal cu diametrul de aproximativ 80 centimetri şi adânc de 2 metri. Cu ajutorul mijloacelor din dotare am extras bovina în siguranţă.”, ne-a declarat plt. adj. Bogdan Ilina, şeful echipei de intervenţie. Cum tăuraşul avea crotal, autorităţile l-au identificat în scurt timp pe proprietar, iar Poliţia Locală l-a amendat conform Legii 61/1991, pentru că a lăsat animalul în libertate pe domeniul public.

Gaura a fost împrejmuită cu bandă ca să nu fie un pericol, iar muncitorii de la ADP au acoperit-o pentru a se evita incidente ulterioare.

Proprietarul viţelului, amendat

Proprietarul viţelului este un fermier care are un adăpost de animale pe Creţişoara şi care a făcut în ultimii ani cam cea vrut cu vacile sale prin oraş, mai puţin să respecte legea. Vorbim de individul care la începutul lunii ianuarie s-a prezentat în biroul primăriţei Elena Lasconi, îmbrăcat ca la stână, cu tăpălăgile pline de noroi şi bălegar, emanând în jurul său miresmele „îmbietoare” ale grajdului, solicitând semnarea un certificat de producător pentru a obţine fonduri APIA, chit că avea nenumărate amenzi neplătite. A fost refuzat categoric. „Gata! Am toleranță zero pentru sfidarea câmpulungenilor. Ghenele de gunoi, parcurile și zonele verzi dintre blocurile din Câmpulung au fost transformate în izlaz. De ce? Pentru că până acum „a mers și așa”. Unul dintre fermierii din Câmpulung a făcut legea și i-a mers. De ani buni își lasă vacile la păscut gunoaie, iar apoi vinde lapte și brânză în piață. Are 21 de amenzi neplătite în valoare de opt mii de lei și nimeni nu mai știe câte avertismente și controale. Astăzi (n.r. 12 ianuarie) a venit în audiență să-mi ceară să-i semnez un certificat de producător ca să obțină finanțare de la APIA. Ghinion.  Nu am niciun pic de înțelegere pentru astfel de situații. A jurat că nu o să se mai întâmple, că își plătește amenzile etc., dar l-am refuzat categoric pentru că a sfidat câmpulungenii, legea și mai ales bunul simț.”, a precizat Elena Lasconi la vremea respectivă pe pagina sa de Facebook. Alex Barbu

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!