23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Veteranii Invictus, Ionuţ Butoi şi Irinel Matei, la Palatul Elisabeta

Vineri, 12 noiembrie, militarii participanţi la Ştafeta Veteranilor, răniţi în teatrele de operaţii, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi membri ai Asociaţiei Voluntarilor Invictus au fost primiţi de Principele Radu, la Palatul Elisabeta. Printre aceştia i-am remarcat pe plutonierii majori Ionuţ Butoi şi Irinel Matei, amândoi răniţi în 2008 în Afganistan, dar şi pe generalul Virgil Bălăceanu şi psihologul Andreea Bădoi.

Ajunsă la cea de-a opta ediţie, Ştafeta Veteranilor a început pe data de 1 octombrie, a străbătut toate judeţele ţării şi s-a încheiat pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române şi ziua de naştere a Regelui Mihai I. Anul acesta, 800 de voluntari Invictus din toată ţara, alergători şi ciclişti au purtat Ştafeta Veteranilor pe trei trasee, de la Mărăşeşti, Chişinău şi Făgăraşi până la Carei, care au însumat circa 3.800 de kilometri, aducând astfel un omagiu celor care au contribuit, în 1944, la eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupaţie fascistă, dar şi rememorând pe cel care a fost pentru mulţi dintre noi un model de responsabilitate şi patriotism.
Voluntarii Invictus i-au înmânat Principelui Radu un tablou simbolic care include cele trei ştafete care au fost purtate de participanţii la Ştafeta Veteranilor – Ştafeta Roşie, care a plecat de la Chişinău (Republica Moldova), Ştafeta Albastră, care a plecat de la Mărăşeşti, şi Ştafeta Galbenă, care a plecat de la Făgăraş – toate ajungând pe 25 octombrie la Carei.
„Niciodată nu vom putea să îi răsplătim pe veteranii noştri de astăzi atât de mult pe cât ei o merită. Încercăm în fel şi chip să facem cunoscut în societatea românească cât de preţios este exemplul lor. Nu vom reuşi niciodată, însă, să găsim suficiente cuvinte pentru a arăta cât de mult înseamnă ei pentru lumea de astăzi, o lume care în cea mai mare parte a ei, zi de zi, nu face decât să arate opusul a ceea ce aceşti oameni ne-au învăţat prin lecţia lor de suferinţă şi de viaţă.”, a spus Principele Radu, la evenimentul care s-a desfăşurat în grădina Palatului Elisabeta.
Asociaţia Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României din anul 2016. „Militarii veterani şi voluntarii Asociaţiei Invictus România au fost invitaţi la Palatul Elisabeta de Alteţa Sa Regală Principele Radu, pentru a sărbători încheierea celei de-a VIII-a ediţii a „Ştafetei Veteranilor”, desfăşurată în acest an în perioada 1-25 octombrie. Asociaţia Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României.”, a fost mesajul postat pe Facebook de Familia Regală a României.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!