27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Astăzi, procesele poliţiştilor concediaţi au fost suspendate până se soluţionează la Curtea de Apel cel al consilierilor PSD

Trei dintre cele cinci procese deschise autorităţilor locale de o parte a paznicilor concediaţi de la Poliţia Locală au fost suspendate de Tribunalul Argeş. Laszlo Beck-Ursea, Marian Rizoiu, Marius Alin Boarţă au avut prima înfăţişare la instanţă pe 9 noiembrie 2021, finalitatea acţiunii fiind aceeaşi pentru toţi: judecarea acţiunii a fost oprită până la soluţionarea definitivă a dosarului deschis de cei trei consilieri PSD împotriva măsurilor de restructurare a Poliţiei Locale.

Liviu Ţâroiu, Ciprian Neculăescu şi Mirabela Manea au câştigat, pe fond, acţiunea intentată împotriva organigramei şi statului de funcţii aprobate în luna ianuarie, care reduceau numărul agenţilor de pază de la 13 la 5. Aleşii social-democraţi au reuşit o dublă victorie la Tribunal. O dată: au suspendat disponibilizările şi schimbările propuse de şefa Executivului la Poliţia Locală. A doua oară: au anulat, prin instanţă, reorganizarea Poliţiei Locale care presupunea concedieri, dar şi angajări, transferuri de personal de la un compartiment la altul, comprimarea şi contopirea unor compartimente, înfiinţarea altora noi, înfiinţarea unor posturi noi şi retrogradarea şefului Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, la postura de şef al Circulaţiei.

Procesele celorlalţi doi agenţi de pază, din cei cinci care au deschis acţiuni separate de cea a PSD-iştilor, au primele termene fixate anul viitor. Cătălin Vasile Neacşu trebuie să se prezinte la Tribunal pe 26 ianuarie 2022, iar Ştefan Cosmin Stroescu, pe 24 martie 2022. Cel mai probabil, instanţa va hotărâri suspendarea cauzelor, la fel ca la ceilalţi. Amănunte în ediţia tipărită.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!