27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Salvamontiştii câmpulungeni au coborât de pe munte turişti accidentaţi şi rătăciţi

Salvamontiştii argeşeni au fost solicitaţi să intervină în mai multe situaţii petrecute în munţii din Nordul judeţului, la sfârşitul săptămânii trecute.
Formaţia Salvamont Câmpulung a avut o acţiune în masivul Leaota, zona Marginea Domnească. Au fost chemaţi să ajute o tânără care, în urma unei căzături cu bicicleta, s-a ales cu fractură de membru inferior. Apelul a fost dat de însoţitor prin Dispeceratul Naţional Salvamont. Echipa de prim răspuns de la Formaţia Câmpulung Muscel este formată din trei salvatori montani, iar în sprijin au plecat încă trei salvatori montani de la Baza Salvamont Voina. Persoana accidentată a fost coborâtă la maşina personală şi a plecat spre Spitalul din Câmpulung.

Salvamont Argeş a mai fost solicitat să ajute două grupuri de turişti, care neechipaţi şi fără surse de iluminat, s-au rătăcit. A fost vorba de un grup de cinci persoane, plecate din Plaiul Foii, spre Vârful „La Om”, cu continuare spre Zărneşti. S-au rătăcit şi au coborât o porţiune spre Ciocanu, dar din cauza întunericului nu au mai găsit poteca. Pentru recuperarea lor au acţionat trei salvatori montani de la Salvamont Argeş, Formaţia Câmpulung Muscel.

Un alt grup de şase turişti, plecaţi din Bâlea, spre Vârful Negoiu, la întoarcere pe traseul marcat cruce albastră, nu s-au mai putut orienta din lipsa unei surse de iluminat. În ajutorul celor şase a plecat patrula de serviciu de la Baza de Salvare Montană Cota 2000. „Vă rugăm, încă o dată, nu plecaţi la drumeţie fără lanternă.”, este mesajul Salvamont Argeş pentru turiştii care pleacă pe traseele montane fără echipament corespunzător şi sursă de lumină, în condiţiile în care ziua s-a micşorat considerabil. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!