18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Musceleancă, înşelată cu un anunţ pe olx

O musceleancă de bună credinţă, care a vrut să cumpere un utilaj de pe un site cu anunţuri, a fost înşelată de un dâmboviţean, un tânăr de doar 37 de ani, în prezent încarcerat în Penitenciarul Codlea, pentru alte fapte de înşelăciune. Individul a postat pe site-ul de specialitate un anunţ cum că ar vinde un miniexcavator, musceleanca i-a trimis un avans, iar după ce a ridicat banii de la Poştă, n-a mai răspuns la telefon. Păgubita a sesizat Poliţia, în cauză deschizându-se un dosar penal, iar cel care a înşelat-o a fost identificat. La finele săptămânii trecute, a fost şi condamnat.

A dat avansul pentru utilaj, iar când să plece să-l ia, vânzătorul n-a mai răspuns la telefon

În luna iulie 2019, Lucian Dragomir, de 37 de ani, din Găeşti, Dâmboviţa, a publicat pe olx.ro un anunţ privind vânzarea unui miniexcavator Caterpillar, de 1,7 tone, an fabricaţie 2012, cu suma de 4.400 de euro, deşi în realitate nu deţinea acest bun. Văzând anunţul, Andreea Daniela Pîslaru s-a arătat interesată de utilajul respectiv şi a sunat la numărul de telefon afişat. A răspuns infractorul, care a purtat cu cumpărătoarea tratative privind miniexcavatorul, în cadrul cărora i-a dat date de identificare parţial reale, adică o adresă de domiciliu, alta decât cea reală, şi un alt CNP, stabilind ca musceleanca să trimită un avans de 2.000 de lei, prin mandat poştal, pe data de 25 iulie 2019, iar utilajul să-l ridice pe 27 iulie 2019, din localitatea Limanu, judeţul Constanţa. Pe 25 iulie 2019, Andreea Daniela Pîslaru a depus la Poştă cei 2.000 de lei, sumă care a fost ridicată în aceeaşi zi de Lucian Dragomir. A doua zi, musceleanca a încercat în mod repetat să-l contacteze pe „vânzător”, însă telefonul acestuia era închis, astfel şi-a dat seama că a fost înşelată şi a sesizat Poliţia.

Pe numele dâmboviţeanului a fost deschis dosar penal, procurorul de caz apreciind că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune, comisă în stare de recidivă. Lucian Dragomir mai are două condamnări anterioare, fiecare de câte un an şi şase luni, una dată în 2018 de Judecătoria Sânnicolau Mare şi cealaltă, din 2020, emisă de Judecătoria Târgu Cărbuneşti. În ultima speţă, de la Câmpulung, rechizitoriul Parchetului a fost admis de Judecătoria Câmpulung, iar individul a fost trimis în judecată pentru înşelăciune. Cu prilejul ascultării, infractorul a recunoscut fapta şi, fiind arestat, a beneficiat de avocat din oficiu.

În proces, musceleanca s-a constituit parte civilă cu suma de 2.040 de lei, 2.000 de lei suma trimisă şi 40 de lei, contravaloarea serviciului poştal.

Pe 22 octombrie 2021, Lucian Dragomir a fost condamnat de instanţa de la Câmpulung la un an şi şase luni, cu executare în condiţii privative de libertate. Această pedeapsă i-a fost contopită cu celelalte două, primite pentru aceeaşi infracţiune de înşelăciune, fiecare de câte un an şi şase luni, rezultând o condamnare finală de 2 ani şi şase luni, în condiţii de detenţie. Ca pedeapsă complementară, i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de doi ani. Prin aceeaşi decizie a Judecătoriei Câmpulung, inculpatul a fost obligat să-i plătească Andreei Pîslaru suma de 2.040 de lei, contravaloarea prejudiciului, iar statului alţi 900 de lei, cheltuieli judiciare. Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, cerere ce se depune tot la Judecătoria Câmpulung.
Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!