3 C
Campulung Muscel
25/10/2021

Subprefectul Lucian Ionescu: „Mă simt contrariat că multor persoane le e teamă să se vaccineze, dar nu le e teamă de coronavirus, care face ravagii acum!”

Miercuri, 13 octombrie, după întrunirea unei şedinţe extraordinare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat carantinarea pe timpul nopţii pentru 26 de localităţi din Argeş. 15 dintre ele au depăşit incidenţa de 6 cazuri COVID de la mia de locuitori, iar celelalte 11 avea peste 7,5 la mia de locuitori.

Vizavi de agresivitatea acestui nou val de îmbolnăviri cu noul coronavirus, care a generat o creştere accelerată a incidenţei, subprefectul Lucian Ionescu a transmis un mesaj pentru cei care continuă să nu creadă în această boală şi, implicit, nu respectă nici regulile de protecţie sanitară şi nici nu se vaccinează.

„Astăzi (n.r. miercuri, 13 octombrie) am depăşit, în Argeş, vârful valului doi, cel mai agresiv val de până acum. Vârful primului val a fost în data de 3 decembrie 2020, cu o incidenţă de 5,25, iar astăzi avem 5,59 după o creştere mult mai accelerată decât acum un an şi fără semnale sau perspective că această creştere s-ar opri prea curând.

Mă simt dezamăgit că mulţi oameni poartă masca sub bărbie, probabil ca să nu ia amendă, fără să înţeleagă că masca are rolul de a proteja. Vă rog, purtaţi mască peste nas şi gură!

Mă simt contrariat că multor persoane, chiar şi cunoştinţe de-ale mele sau prieteni de-ai mei, le e teamă să se vaccineze pentru că ar fi posibil ca vaccinul să le facă rău într-un viitor nedefinit, dar nu le e teamă de coronavirus care face ravagii acum!

Mă simt intrigat de faptul că sunt primari din localităţi argeşene care nu pun în aplicare hotărâri ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi nu mişcă un deget pentru protejarea cetăţenilor din localitatea pe care o păstoresc deşi au nenumărate cazuri!

Mă simt îngrijorat pentru faptul că spitalele sunt pline şi medicii epuizaţi, personalul de la DSP a devenit insuficient şi a trebuit să-l completăm cu voluntari, că ambulanţa face teste şi la 3 dimineaţa, că echipamentele tehnice sunt suprasolicitare, că la ATI trebuie făcută aerisire permanentă pentru a elimina concentraţia de oxigen şi pentru a evita posibilitatea de incendiu, că localităţile din Argeş au o creştere accelerată, uniformă!

Mă simt totuşi încrezător că încă putem să luăm măsuri, fiecare dintre noi, să ne vaccinăm, să purtăm masca în locurile publice atât în interior cât şi în exterior, să ne dezinfectăm, să ne protejăm şi să-i protejăm pe cei din jur, să ieşim din zona de confort sau de relaxare! Încă se poate!

P.S. Răspund la două întrebări pe care le-am primit de sute de ori în ultimele zile:

-Nu, virusul nu a plecat vara în concediu, se comportă la fel cum se comportă virusul gripal!

-Da, virusul circulă noaptea, circulă şi ziua, dar noaptea mai circulă şi petrecăreţi care după terminarea cursurilor sau a serviciului se întâlnesc în grupuri care pot deveni focare.”, a transmis subprefectul Lucian Ionescu.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!