8 C
Campulung Muscel
25/10/2021

După doi de la USR şi doi de la PNL, POL are următorul preşedinte al şedinţelor de Consiliu

După doi preşedinţi USR-işti şi doi PNL-işti, a venit rândul unui ales de la POL să prezideze dezbaterile Consiliului Local Câmpulung. Majoritatea politică a alternat la prezidiu. Andreea Ionescu, de la USR, primul moderator al discuţiilor în plen, în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie ale anului 2020, a fost urmată de liberalul Ionel State, în ianuarie, februarie şi martie 2021. După State, microfonul a ajuns din nou la USR, fiindu-i încredinţate atribuţiile de preşedinte lui Alexandru Hagi. Care când a putut, când n-a putut onora sarcinile încredinţate. Odată epuizat intervalul aprilie, mai şi iunie, cât a durat misiunea lui Hagi, acesta a fost succedat de viceprimarul Nicolae Zaharia, mai autoritar decât toţi ceilalţi la un loc.

USR-iştii, cărora le venea iar rândul, s-au dat la o parte – pentru a doua oară – în faţa POL, desemnându-l pe Dan Şain să prezideze pe durata celor trei luni ale anului 2021. Şain merită mai mult decât oricare altul de la USR să conducă o dezbatere, fiind cel mai activ dintre aleşi, prin intervenţiile pe care le are la fiecare întrunire. În timp ce unii de la USR dau impresia că sunt în sală numai pentru ridicatul mâinii, neavând niciodată nicio părere.

Până să preia prerogativele de preşedinte, două recomandări avem pentru următorul lider al dezbaterii. Să facă o precizare pentru publicul telespectator, scăpată celorlalţi colegi ai săi care s-au perindat pe la prezidiu. Şi anume că aleşii nu stau cu ochii pe telefon de plictiseală, ci pentru că în agenda telefonului au documentaţia de şedinţă. Nu vin cu laptopuri, pentru că ar trebui să le ţină în poală, şi atunci se descurcă în această manieră care induce în eroare. Obligatoriu trebuie făcută această explicaţie pentru cetăţeni, care au impresia că unii în faţa sălii vorbesc, iar ceilalţi îi ignoră, distrându-se cu postările de pe Facebook.
A doua: insistaţi pentru microfonul acela, care să fie plimbat de la un consilier la altul, cum s-a întâmplat la conferinţa de lansare a proiectului „Câmpulung 500”, când ziariştii au primit, pentru întrebări, un microfon. Există aşa ceva în dotarea Primăriei, însă (ne facem că) nu înţelegem de ce nu este folosit. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!