23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Staţii noi pentru călători vom avea numai dacă va fi acceptat proiectul cu autobuze electrice

Până când municipalităţii nu-i va reuşi obţinerea finanţării pentru planul de mobilitate urbană, nu vom vedea staţii de microbuz civilizate pe teritoriul Câmpulungului. Este răspunsul descurajant primit de consilierul local Dorin Mirea la întrebarea sa privind locurile de aşteptare a vehiculelor de transport în comun, care, în prezent, te îngrozesc cu halul de degradare în care au fost aduse tot de cetăţeni. Căci nu s-au devastat ori umplut de mizerie singure! Cel mult, cu bani locali se va face o igienizare a refugiilor existente, susţine primăriţa, mai mult nu.

Înlocuirea actualelor staţii cu unele noi şi aspectuoase – care, probabil, vor avea aceeaşi soartă ca a actualelor – se va realiza numai cu fonduri atrase. „Nu vom investi bani de la buget ca să facem asta. Ele vor intra în planul de mobilitate urbană, prin care achiziţionăm autobuze electrice. Prin acest program nu achiziţionăm doar nişte autobuze. Asfaltăm nişte drumuri pe care circulă autobuzele, adică toate traseele, facem staţii de încărcare electrice, staţii de aşteptare, facem managementul ticketing-ului, punem senzori de trafic ca să vedem cum stăm, putem să facem foarte multe lucruri prin planul de mobilitate urbană. Asta este de durată şi mă tem că singurul lucru pe care putem să-l facem este să igienizăm ce avem.”, a precizat primăriţa, la şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută.

Legat de staţiile de aşteptare, de data aceasta, una clandestină, în Consiliu a fost reclamată situaţia absurdă de peste drum de „Dinicu Golescu”, unde angajaţii unei firme de maxi-taxi „descoperite” de contract necăjesc familiile care locuiesc pe străduţa de legătură între fosta Întreprindere Minieră şi benzinăria de lângă Spital. O cunoaşte şi primăriţa, o cunoaşte şi şeful Poliţiei Locale, care susţine că s-au aplicat repetat amenzi. Dar, cu toate acestea, sesizările curg pe mai departe, inclusiv la redacţia noastră. Oamenii din zonă ne-au povestit că sunt obligaţi să suporte vederea unor inşi care-şi fac nevoile la poarta lor. Şi sunt familii care au copii oripilaţi de scenele primitive având ca protagonişti şoferii şi călătorii. În plus, locul miroase îngrozitor.
Maşinile care parcurg traseul Câmpulung – Piteşti nu pleacă până când nu se umplu, timp în care pasagerii îşi rezolvă urgenţele pe gardurile localnicilor. Consilierul local Adrian Vlădău spunea că a vorbit cu Liviu Popescu, de la Tehnicul Primăriei, responsabil de transportul în comun, ca să-l cheme pe patronul firmei de transport, care funcţionează ilegal, având contractul expirat de ceva vreme. Pesemne, discuţia n-a avut loc, de vreme ce nemulţumirea oamenilor este la fel de actuală şi intensă. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!