21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Gunshee, Marele Premiu la Posada Rock 2021

Ediţia 2021, cel mai greu de realizat

„Sunt foarte bucuros că am reuşit să facem festivalul.”, mărturisea Bogdan Trîmbaciu în deschiderea festivităţii de premiere. A fost ediţia cel mai greu de organizat dintre cele de care s-a ocupat direct, începând cu anul 2011, când Posada a fost reluată după o pauză de câţiva ani. „A fost nevoie şi de noroc, şi de tupeu efectiv, şi de sprijin, pe care l-am primit din belşug.”, a adăugat acesta, enumerându-i pe cei implicaţi într-un proiect cultural de o amploare de neegalat la Câmpulung. Primăria Câmpulung rămâne principalul colaborator al Asociaţiei „Rock Culture” şi al Ministerului Culturii. „Doamna primar, care va oferi Marele Premiu, ne-a sprijinit în acest an extraordinar. Bogdan Pătru ne-a ajutat cu toată curăţenia, Adi Pancu, datorită căruia s-a făcut lumină la duşuri şi la toalete, ne-a tras toate cablurile posibile, Silviu Smadea, directorul Clubului Sportiv, care administrează terenul pe care am făcut camparea, forţele de ordine care au fost printre noi şi nu şi-au făcut simţită prezenţa într-un fel abuziv şi care ne-au ajutat permanent, Jandarmeria, Poliţia Municipală, Poliţia Locală, Salvarea. Au fost impecabili şi n-am avut niciun fel de eveniment. Cu echipa firmei de pază lucrăm de foarte mulţi ani. Au fost excepţionali! Vreau să mulţumesc domnului Silviu Mănescu şi echipei care m-a ajutat cu punctul de testare şi am reuşit să dăm acest preţ la testele pe care, din păcate, trebuie încă să le facem.”, sunt persoanele şi instituţiile către care s-au îndreptat mulţumirile lui Bogdan Trîmbaciu.

N-au fost omişi nici oamenii implicaţi direct în aducerea trupelor, asigurarea scenei şi a „accesoriilor”, realizarea fotografiilor, a graficii festivalului care, de zece ani, este semnată de Costin Chioreanu. „Este artistul nostru favorit, pe care l-aţi văzut cântând cu Lunar Transmissions Ensemble.”, l-a anunţat amfitrionul festivităţii.

Festivalul n-ar fi posibil fără contribuţia financiară a sponsorilor. Alături de „Rock Culture” au fost, în 2021, Catena, Gravolab şi Gravosign, care au realizat premiile, Ceramus, care, de asemenea, a sponsorizat Posada, producători de bere, răcoritoare, ţigări, vin, etc. Pentru Bogdan Trîmbaciu, Posada coincide cu aniversarea căsătoriei, care, în acest an, a ajuns la al zecelea an petrecut alături de soţie. Le-a cântat Jinjer la sărbătorirea deceniului trecut de când formează o familie cu acte.

Tot la capitolul emoţie, de data aceasta, una tristă, Bogdan Trîmbaciu a amintit numele lui Dragoş Cibotaru, un prieten al festivalului, pierit într-un accident groaznic.

Cel mai numeros public din istoria festivalului

Dintre cele nouă trupe care au urcat pe scenă la ediţia cu numărul 35 – Harmasar din Chişinău, n-a mai ajuns la Câmpulung -, toate câştigătoare, fiind alese în anul cu cele mai multe formaţii din concurs, juriul a selectat cinci pentru a le premia. Responsabili de munca de selecţie au fost Lenţi Chiriac, Andy Ionescu, Mihai Ilie, Mihnea Badea, Bogdan Trîmbaciu, Denis Uţă şi Răzvan Brăileanu.

#Premiile Underground Music 2021, acordate pentru originalitatea trupei, au ajuns la Gunshee, din Bucureşti, care beneficiază de un lyric video, un site de promovare, interviuri, podcast-uri şi ce ţine de online.

#Premiul special „Zaharia Rădulică”, în valoare de 200 euro, un premiu înfiinţat în memoria celui care a dat numele festivalului, l-a primit trupa Apa Sîmbetii, din Bucureşti, care a urcat de mai multe ori pe scena festivalului, la ediţiile precedente.

#Premiul III, în valoare de 300 euro, a fost decernat trupei Eat Your Hart, din Cluj, care, acum doi ani, a fost premiată cu locul I.

#Premiul II, în valoare de 500 euro, a ajuns la Blacksheep, din Bucureşti, o trupă pe sufletul lui Bogdan Trîmbaciu, care a mai fost şi ea la Câmpulung şi care tocmai a scos un clip interesant, după cum spunea gazda festivităţii.

#Premiul I, în valoare de 1.000 euro, a fost câştigat de trupa Ceitrei, din Arad, ai cărei componenţi, o parte dintre ei, au mai cântat, în trecut, la Posada.

#Marele Premiu, în valoare de 2.000 euro, acordat de primarul Elena Lasconi, l-a obţinut Gunshee. Tinerii, copleşiţi de emoţie, şi-au exprimat bucuria de a cânta în faţa unui public călduros. „Se vede implicarea tuturor într-un festival ca acesta şi este incredibil că se întâmplă un astfel de sprijin pentru trupe din muzica românească. A fost o surpriză plăcută să fim aleşi între cele zece trupe.”, a spus unul dintre componenţi, luat complet prin surprindere de decizia juriului.

„Cercei, plete, haine de piele, cum se uita lumea după voi pe stradă? Mie mi-a plăcut tare mult! Aş vrea să vă mulţumesc, în primul rând, vouă, celor care sunteţi aici. Este adevărat că inima unui concert sunt scena, formaţiile, sponsorii, drumurile, dar sufletul sunteţi voi. Te-am simţit, Bogdan, când ai vorbit despre Dragoş. Dragoş a fost cel mai bun prieten al meu. Dacă aţi venit în anii trecuţi, sigur aţi mâncat un mic făcut de Dragoş sau aţi băut un pahar de bere de la el. De acolo, de sus, ştie că-l iubim.”, s-a adresat publicului Elena Lasconi, care s-a angajat că, anul viitor, va creşte valoarea premiului.

Publicul a fost şi el un câştigător, în primul rând, al unui festival de ţinută. Participarea a întrecut orice estimare, Bogdan Trîmbaciu apreciind că ediţia 2021 a adus la Câmpulung cel mai numeros public din istoria festivalului. „A fost cel mai dornic şi cel mai liber public, chiar în aceste vremuri grele prin care am trecut.”, a încheiat cel mai pătimaş dintre cei implicaţi în organizarea Posada Rock în a crea nu numai amintiri, ci şi un viitor al festivalului.

Magda BĂNCESCU

 

Sursa foto: Facebook Posada Rock

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!