6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Şeful Poliţiei Locale, lăudat şi criticat de şefă la aceeaşi şedinţă

După un an de beşteleală, Dragoş Nicolae primeşte prima apreciere publică din partea şefei, care i-a lăudat calităţile demonstrate, potrivit competenţelor ce-i revin, la organizarea a două evenimente cu public: Festivalul Rock „Posada” şi Festivalul de Folclor „Sus la munte, la Muscel”. Elena Lasconi nu a lansat comentariul pozitiv la adresa şefului Poliţiei Locale pentru că a simţit nevoia să-l laude, ci tot ca să-i scoată în evidenţă ce nu face la capitolul activităţi de rutină. Aşa cum sunt parcările ilegale, care tind către un haos generalizat, mai cu seamă de când s-au închis ambele sensuri ale Bulevardului „Pardon”. Situaţie cu care câmpulungenii trebuie să se obişnuiască, întrucât, după încheierea amenajării, nimeni nu va mai putea să-şi lase maşina în zona aflată astăzi în şantier. După cum aţi remarcat, spaţiul parcărilor laterale a fost înglobat în trotuar, aşadar adio, parcări pe bulevard! Dacă administraţia nu oferă alternativă şoferilor, dezordinea rutieră a momentului va fi tabloul zilnic. În Consiliul Local, degetul acuzator al puterii se îndreaptă către şeful Poliţiei Locale care, după un an de smotocit, a îndrăznit să ia cuvântul. Are o singură patrulă pentru verificarea parcărilor şi aceea face ce poate.

“Taurul luat de coarne”, când debandada este deja instalată în traficul rutier

După închiderea străzilor Negru Vodă şi Republicii, pe distanţa aflată în şantier, erau de anticipat imaginile cu cozile infernale de maşini în orice direcţie. Majoritatea USR-istă trebuia să distragă atenţia publică de la decizia puterii soldată cu nemulţumiri, şi justificate, şi nejustificate. Un şantier înseamnă un disconfort puternic, inclusiv în domeniul traficului rutier care, la Câmpulung, n-are variante de desfăşurare într-o manieră civilizată dacă se închide centrul. Ce se întâmplă astăzi este un experiment despre cum va fi în viitor, în situaţia în care arterele centrale ar fi destinate numai circulaţiei pietonale.

Strategia consilierilor USR, lansată prin vocea lui Alexandru Hagi, a constat într-o direcţionare a responsabilităţii către şeful Poliţiei Locale, căruia i se cere un raport despre: amenzile aplicate pentru parcări neregulamentare în oraş, amenzile aplicate persoanelor care nu plătesc locurile de parcare şi autovehiculele staţionate pe domeniul public la vânzare. Pretextul solicitării acestei informări cu sancţiunile aplicate în 2021, pe care Dragoş Nicolae s-a angajat că o pregăteşte în această săptămână, este dorinţa politicienilor grupaţi în jurul primăriţei de „a lua taurul de coarne”.

Taurul trebuia luat de coarne, în opinia consilierului PSD Constantin Ivan, înainte de dispoziţia de închidere a centrului pentru circulaţia auto. „Atunci când se fac lucrări de amenajare, care implică oprirea pe diferite sensuri, dinainte se studiază fluidizarea sau se fac anumite recomandări de dirijarea a traficului, fie de către Poliţia Locală, fie de către Poliţia Naţională. Soluţia de fluidizare, oricum, se poate găsi mai rapid înainte de a bloca accesele şi când intervin ambuteiaje.”, este opinia corectă a alesului care, probabil, a simţit şi el că este tardivă treaba cu găsitul de soluţii când debandada este deja instalată. Şi din lipsa de educaţie a şoferilor, şi din lipsa de organizare a Primăriei, care dă impresia că este depăşită. Cinstit vorbind, n-are soluţii. Nici de străzi paralele, căci ce avem este sufocat până la limita maximă, nici de parcări. Nici parcarea supraetajată din spatele Clubului ARO, dacă se va face vreodată, nu va fi o soluţie, căci cine obişnuia să parcheze pe bulevard nu va lăsa niciodată maşina la o asemenea distanţă, ca să meargă pe jos.
“Domnul Dragoş Nicolae este un om priceput. L-am văzut cum a acţionat şi cum a organizat „Posada” şi Festivalul „Sus la munte, la Muscel”

Elena Lasconi susţine că lucrurile sesizate în Consiliu i-au fost comunicate şefului Poliţiei Locale, în fiecare luni, la ora 9.30, la şedinţele operative cu şefii de departamente din instituţie. „De asemenea, prin nenumărate e-mail-uri şi adrese am făcut aceste cereri. De foarte puţine ori mi s-a răspuns. Avem informaţia că este o persoană care are chiar 80 de maşini la vânzare. Am trimis de două ori în acea zonă – strada care coboară la Gară – , unde este o persoană care are în permanenţă pe domeniul public cel puţin cinci maşini la vânzare. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am cerut procesele verbale cu amenzile, dar nu le-am primit. Am cerut un plan de atac vinerea, pentru săptămâna următoare, subliniind că avem o mare problemă cu aglomeraţia. Am făcut toate aceste lucruri şi pentru tot ce spun am dovezi. Domnul Dragoş Nicolae este un om priceput. L-am văzut cum a acţionat şi cum a organizat „Posada” şi Festivalul „Sus la munte, la Muscel”. Ştie să le facă. Doar că, până acum, a refuzat să facă ce trebuie să facă în fiecare zi Poliţia Locală. Şi poate mă va ajuta. Eu apelez la buna dumneavoastră credinţă şi la profesionalismul dumneavoastră, ca să facem să funcţioneze lucrurile.”, susţine şefa Executivului.

După mulţumirea pentru vorbele de bine auzite de la şefă, Dragoş Nicolae a explicat de ce nu poate mai mult. Singura patrulă nu poate acoperi tot teritoriul Câmpulungului şi, în plus, poliţiştii locali ajută şi alte servicii din cadrul Primăriei. “Dar asta nu este o scuză, încercăm să găsim soluţii pentru toate.”, şi-a pus cenuşă în cap şeful Poliţiei Locale, care, probabil, a convins-o pe superioară s-o lase mai moale cu critica, dar şi cu comisia de disciplină.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!