14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Doi dintre tinerii arestaţi preventiv pentru trafic de droguri, condamnaţi în vară pentru aceeaşi infracţiune

Aşa cum v-am relatat în ediţia trecută, şapte bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi patru dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru câte 30 de zile, fiind suspecţi de trafic de droguri, în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri, 29 septembrie 2021, la Câmpulung.

„La data de 29 septembrie 2021, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciu Teritorial Piteşti, au efectuat 11 percheziţii domiciliare, dintre care 10 în Câmpulung şi una în Schitu Goleşti, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc, formată din 12 persoane. Din cercetări a reieşit că, după arestarea şi trimiterea în judecată, în cursul anului 2020, a membrilor altor grupări cu aceleaşi preocupări, din municipiul Câmpulung, cei în cauză ar fi comercializat droguri în plan local. În urma percheziţiilor, au fost descoperite aproximativ 50 de grame de fragmente vegetale, precum şi seminţe plantate de cannabis, aproximativ 5 grame de substanţă purvelurentă, susceptibilă a fi droguri, ustensile pentru preparare, cântărire şi consum de droguri, dar şi alte mijloace de probă. Două dintre persoanele vizate de anchetă sunt, în prezent, arestate în altă cauză. De asemenea, 8 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, iar, după administrarea probatoriului, 7 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi (n.r. 30 septembrie), să fie dispuse măsuri legale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe activităţi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.” a transmis IPJ Argeş într-un comunicat de presă.

Patru suspecţi, arestaţi pentru 30 de zile

Cei şapte bărbaţi reţinuţi, pentru 24 de ore, pe 29 septembrie, au fost prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti de arestare preventivă. Radu Damian B., de 30 de ani, Ion Kemal B., de 21 de ani, şi Laurenţiu Florin M., de 31 de ani, au fost eliberaţi, iar pentru ceilalţi patru, Mihai Ionuţ Alexandru, de 21 de ani, Petruţ Viorel Mîzgaciu, de 21 de ani, Gabriel Bogdan Şerban, de 20 de ani, şi Petre Marius Măzărache, de 20 de ani, au ajuns în faţa magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunerea arestării preventive. Instanţa a admis cererea şi a dispus arestarea lor preventivă pentru următoarele 30 de zile, începând cu 30 septembrie şi până la 29 octombrie 2021, inclusiv.Toţi patru cu contestat arestarea preventivă, apelul fiind programat să se judece astăzi, 5 octombrie 2021, la Curtea de Apel Piteşti.

În vară, doi dintre arestaţii preventiv au fost condamnaţi pentru trafic de droguri

Mihai Ionuţ Alexandru, zis „Ceachi”, este tânărul de 21 de ani, care acum trei ani, în septembrie 2019, a fost înjunghiat de amicul său, Andrei Robert Nicolae Cladoveanu. După acest incident, agresorul are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare, cu executarea în condiţii privative de libertate, şi trebuie să-i plătească lui Mihai Ionuţ Alexandru daune morale în sumă de 150.000 de lei. Hotărârea a fost luată de Tribunalul Argeş pe 12 iunie 2020 şi a rămas definitivă după ce Curtea de Apel a respins contestaţia făcută de Cladoveanu.

Petruţ Viorel Mîzgaciu, de 21 de ani, şi Gabriel Bogdan Şerban, de 20 de ani, amândoi din Câmpulung, sunt inculpaţi într-un alt dosar de trafic de droguri, alături de alţi şase câmpulungeni. Toţi cei opt au fost condamnaţi de Tribunalul Argeş pe 30 iunie 2021, doi dintre ei atacând hotărârea, apelul fiind programat să se judece pe 20 octombrie 2021, la Curtea de Apel Piteşti.

Mîzgaciu şi Şerban au fost condamnaţi la câte 6 luni, respectiv 4 luni, măsură educativă a asistării zilnice şi puşi să achite fiecare câte 1.300 de lei, cheltuieli de judecată.

Pedepsirea lui Petruţ Viorel Mîzgaciu pentru trafic de droguri a fost asimilată cu cea primită pe 18 februarie, tot anul acesta, pentru concursul de infracţiuni de conducere pe drumul public a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi de conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În noaptea de 12 spre 13 aprilie 2018, Mîzgaciu, împreună cu trei amici, s-a dus cu un autoturism marca Ford Focus la o benzinărie din oraş, a alimentat cu benzină în valoare de 225,56 lei şi a părăsit staţia peco fără să achite. Operatorul benzinăriei a sesizat Poliţia, care a descoperit că la volanul Fordului Focus era Petruţ Viorel Mîzgaciu, care nu deţinea permis de conducere, la acea dată nici măcar nu împlinise 18 ani, iar maşina era înmatriculată sub alt număr. Când s-a dus să bage benzină şi nu a plătit luase plăcuţele de înmatriculare ale unei Dacia 1310L, de culoare albă, pe care le-a montat la loc după alimentare.
Pentru că şi-a achitat combustibilul, Parchetul a dat soluţie de clasare pentru dosarul penal întocmit tânărului pentru furt calificat. În schimb, a fost judecat pentru celelalte două infracţiuni. Între timp, în noiembrie 2019, când Mîzgaciu îşi luase permisul de conducere, a fost descoperit la volanul unui BMW, cu numere de înmatriculare provizorii, a cărui autorizaţie de circulaţie expirase cu două zile înainte. La finalul procesului, pe 18 februarie 2021, Judecătoria Câmpulung a stabilit pentru Mîzgaciu măsura educativă pe o perioadă de 6 luni, având în vedere că infracţiunile săvârşite de minor sunt grave. Pe durata măsurii neprivative de libertate, i s-a impus să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta, să nu părăsească teritoriul României fără acordul Serviciului de Probaţiune Argeş. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!