8 C
Campulung Muscel
02/11/2024

5.Despre rugăciune Rugaţi-vă neîncetat

După ce i-au pus deoparte pe Pavel şi pe Barnaba, creştinii din Antiohia iarăşi s-au rugat şi au postit. Dar noi ne ocupăm mai mult cu lucrul, decât cu postul şi rugăciunea. Citim, în ultimul capitol din Apocalipsa, că, imediat ce Mielul S-a aşezat pe tron, râul de apă vie a început să curgă. Suntem gata pentru a primi această putere? Spune-I Domnului: „Doamne, eu m-am predat cu totul Ţie. Am făcut pasul acesta în slăbiciune şi tremurând, dar l-am făcut. Am primit puţin din ceea ce ştiu că poţi să dai Tu, Doamne, dar ca un vas gol, cu sinceritate şi cu smerenie, mă aşez din nou la picioarele Tale şi aştept zi de zi şi clipă de clipă.” Fii sigur că vei primi ceea ce ochiul n-a văzut şi urechea n-a auzit…

Rugăciunea lui Hristos şi rugăciunea noastră

Din rugăciunea făcută de Domnul Isus în Ghetsimani şi din cea care ne este redată în Ioan 17, rezultă că dorinţa Domnului Isus era ca Tatăl să fie proslăvit. În întregul univers, totul trebuia să vestească strălucirea lui Dumnezeu. Credinciosul care este însufleţit de o asemenea gândire, pe care o exprimă în rugăciunile sale până când este complet pătruns de ea, va primi o adevărată putere dumnezeiască. Cu cât ne temem mai mult de Dumnezeu şi ne temem şi de noi înşine, cu atât mai mult El ne va înălţa, la vremea Lui, ca să-L lăudăm.

Deci să ne plecăm înaintea Tatălui, pentru ca să ne dea ce ne-a învăţat să-I cerem. Nu cerem nimic mai puţin decât să locuiască Hristos în inimile noastre. Însetăm după acea fericită, statornică şi conştientă locuire a Domnului Isus în inimile noastre, pe care ne-a făgăduit-o ca urmare sigură a coborârii Duhului Sfânt.
Tată, Te rugăm, potrivit cu ceea ce le-a făgăduit Domnul Isus ucenicilor Săi iubiţi şi ascultători, fă să se trezească în noi o astfel de dorinţă, încât să nu ne putem odihni până când sufletul nu ne este botezat din nou, în fiecare zi, cu binecuvântarea Ta divină!
Rugăciunea – întâlnire cu Dumnezeu
Nu uita că numai Dumnezeu este binele tău suprem. Poţi să te întâlneşti cu Domnul în cămăruţa ta de rugăciune, la ocupaţiile tale zilnice şi chiar în vălmăşagul străzii. Un credincios a zis: „Putem veni înaintea lui Dumnezeu, putem să ne bucurăm mult de prezenţa Lui, putem să-I ascultăm cuvintele, să vorbim cu El şi să-L iubim aşa cum am face aceste lucruri cu un om de pe pământ.” Pare incredibil, dar aşa este. Şi aceasta este tot ce poate fi mai bun pe lume. Rămânerea în Domnul Isus ne menţine acolo unde poate fi acordată ascultarea. Există creştini care se roagă serios pentru binecuvântare, dar când Dumnezeu vine şi-i caută ca să le-o dea, n-are de unde-i lua. Ei nu s-au gândit că binecuvântarea trebuie să fie nu numai cerută, dar şi aşteptată, şi că trebuie să fie aşteptată tot în rugăciune.
Îndrăzneala în rugăciune
Viaţa Fiului lui Dumnezeu într-un creştin nu poate fi întreţinută prin mâncare, ci numai prin rugăciune. Rugăciunea nu-i un mijloc prin care să obţinem ceva pentru noi înşine; prin ea noi ajungem să-L cunoaştem mai bine pe Dumnezeu. Noi ori cârtim în rugăciune, ori ne îndreptăţim şi ne apărăm înaintea Lui, ori stăm nepăsători, şi doar rareori Îi cerem ceva. Ce splendidă îndrăzneală are însă un copilaş! Cere şi tu ceva precis şi Dumnezeu îţi va da cu siguranţă. Dă-I posibilitatea Domnului Isus să facă ceva pentru tine! Fă-I loc chiar acum! Nimeni nu va face lucrul acesta înainte de a recunoaşte falimentul propriei lui înţelepciuni. Când un om ajunge la capătul puterilor sale, nu dovedeşte laşitate dacă se roagă: nu-i rămâne decât această posibilitate pentru a intra în legătură cu realităţile spirituale. Aşează-te înaintea lui Dumnezeu şi pune-I în faţă problemele în care tu ai ajuns la capătul puterilor tale. Câtă vreme îţi eşti de ajuns ţie însuţi, n-ai nevoie să mergi la El. Iată care este cea mai mare taină a rugăciunii: „Cu cât vei fi mai neputincios, cu atât rugăciunea ta va fi mai bună.” (O. Hallesby) În noi nu există decât slăbiciune. Toată puterea se află în Domnul Isus, dar e la fel de sigură şi de uşor de dobândit, ca şi cum ar izvorî din noi înşine. Să-I lăsăm Lui, cu toată încrederea, grija de a ne păzi şi a ne disciplina trupul. (continuare în numărul viitor)
Publicat din cartea „Religie sau credinţă?”, de Nicolae Tonoiu.
Adunarea Creştină Betel Câmpulung, strada Matei Drăghiceanu, nr. 3.
Telefon contact: 0745.021.424

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!