11.2 C
Campulung Muscel
September 26, 2021

Proca se întoarce primar la Berevoeşti după ce a obţinut anularea ordinului de demitere emis de prefect

Tribunalul Argeş a anulat ordinul prefectului judeţului Argeş, iar primarul de la Berevoeşti îşi reia activitatea.

Pe 20 august, prefectul de atunci, Emilia Mateescu a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului de la Berevoeşti, Florin Bogdan Proca, după ce acesta a fost condamnat cu suspendare pentru conflict de interese.

Edilul a atacat ordinul nr. 349 din 20 august 2021 al Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş, prin prefect, iar marţi, 14 septembrie, Tribunalul Argeş i-a admis cererea.

Florin Bogdan Proca a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung pe 14 ianuarie 2021, pentru infracţiunea de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane la un an de închisoare, cu revocarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de un an, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Ca pedeapsă complementară, primarului i-au fost interzise drepturile de fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru o perioadă de trei ani. Cu aceeaşi ocazie, s-a definitivat şi acţiunea civilă, alăturată cele penale. Adică, primarul a fost obligat să plătească Primăriei Berevoeşti, care a fost parte vătămată în proces suma de 5.371 lei, contravaloarea prejudiciului neachitat, dar şi contravaloarea cheltuielilor avansate de stat, în sumă de 3.000 de lei.

Primarul a ajuns în această postură după ce şi-a angajat tatăl consilier personal, asta la o lună după ce a câştigat prima dată alegerile, în 2012. Asta după ce şi el fusese pe acelaşi post, de consilier personal al tatălui săi, Gigi Fănel Proca, când era edil. Proca junior a contestat decizia Judecătoriei Câmpulung, dar şi-a retras cererea depusă la Curtea de Apel Piteşti, astfel, rămânând definitivă sentinţa de condamnare şi de interzicere a drepturilor electorale.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!