5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Liviu Ţâroiu şi-a dat demisia. Intră în Consiliul Local Sergiu Cicu    

La şedinţa extraordinară din această după amiază, consilierilor municipali li se cere să ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local al lui Liviu Ţâroiu, ca urmare a demisiei acestuia. Condamnarea penală definitivă a fostului primar a lăsat grupul PSD din Consiliul Local în patru membri, situaţie care s-ar fi prelungit destul de mult în defavoarea opoziţiei politice a Elenei Lasconi. Chiar dacă cu întârziere faţă de momentul pronunţării hotărârii Curţii de Apel Piteşti, care l-a condamnat pe Liviu Ţâroiu la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei principale, mandatul tot i-ar fi încetat prin ordin al prefectului. PSD-iştii n-au mai aşteptat actul de la Prefectură, unde schimbarea prefecţilor ar fi lungit deznodământul inevitabil al carierei în administraţia publică a lui Ţâroiu, şi i-au pus capăt prin demisia acestuia.

O mişcare inspirată a PSD-iştilor, căci pe coleg înapoi nu l-ar mai fi adus şi nu avea rost să rămână în patru consilieri până se pronunţa Prefectura, ea însăşi traversând o perioadă tulbure, până la clarificarea următorului ocupant al funcţiei. Consiliul Local, întrunit astăzi, 14 septembrie 2021, într-o şedinţă extraordinară, constată încetarea de drept a mandatului lui Ţâroiu, care şi-a depus demisia. A doua formalitate supusă votului este declararea ca vacant a locului de consilier local părăsit de PSD-ist, practic, imediat după condamnarea din 21 iulie 2021. De atunci, Liviu Ţâroiu n-a mai participat la niciuna dintre şedinţele Legislativului municipal, prezenţa şi votul său punând în pericol legalitatea hotărârilor adoptate după acest moment în premieră aleşii câmpulungeni.

Următorul pe lista PSD la alegerile locale din 27 septembrie 2020 era Gabriel Neaşcu, fostul şofer/consilier al fostului consilier local Manuel Zenovie. Însă se pare că acesta va face un pas în spate în favoarea celui aflat după el pe listă, Sergiu Cicu. După o pauză de un an, Cicu îşi reia locul în Consiliu, de data aceasta ca PSD-ist, după ce, mandatul trecut, a reprezentat ALDE. Cel mai probabil, învestirea acestuia se va produce la următoarea întrunire a Consiliului Local.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!