19.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Mâine, prima zi a Festivalului Posada Rock – ediţie aniversară de 35 de ani

JINJER, DARK TRANQUILLITY şi ROTTING CHRIST sunt headlinerii ediţiei aniversare de 35 de ani a Festivalului Posada Rock, care va avea loc în weekendul 3-5 septembrie 2021, pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel. Lor li se alătură în recital ALTAR, TAINE, GOTHIC, W3 AR3 NUM83R5, LUNAR TRANSMISSIONS ENSEMBLE, BUSOLA şi OLYMPUS MONS. În plus, pe scena Posada Rock vor urca şi 10 trupe underground din România şi Republica Moldova, care vor concura pentru premii în valoare de peste 4.000 de euro.

ALTAR, promotoare a muzicii de atitudine în România şi una dintre cele mai importante trupe de metal autohtone, sărbătoreşte trei decenii de existenţă pe scena celui mai longeviv festival de rock din ţară, promiţând multă energie într-un show electrizant care nu trebuie ratat.

Aproape 30 de ani de experienţă şi peste 300 de concerte are la activ şi TAINE, trupa fanion a metalului progresiv românesc, care revine la Posada Rock, locul în care a câştigat două premii în anii ’90 şi în care a susţinut două recitaluri în ultima decadă.

Din aceeaşi generaţie face parte şi GOTHIC, trupă cu o vastă experienţă scenică şi de turneu, incluzând o participare la Wacken Open Air, dar şi concerte în locuri unde nu prea ajung formaţii româneşti, precum India sau Tenerife.

Un suflu nou aduc metalişti de la W3 4R3 NUM83R5, care reprezintă scena metalcore a oraşului de origine – Braşov – din 2014 şi a atras atenţia publicului prin concertele pline de energie şi forţă, dar şi prin melodicitatea pieselor.

Supergrupul LUNAR TRANSMISSIONS ENSEMBLE, format din Costin Chioreanu, Adrian Tăbăcaru, Dan Şerbănescu şi Andrei Ionuţ, a luat fiinţă în vara anului 2020. Urmărind principalele faze ale lunii, ansamblul a înregistrat nu mai puţin de cinci ore şi jumătate de muzică în şase luni, rezultatele sesiunilor de improvizaţie live, parcurgând un amestec de stiluri şi experienţe muzicale care se tot extind, de la metal, post-rock, dark-ambient, până la muzică electronică sau contemporană.

BUSOLA revine la Câmpulung de la Chişinău în postura de trupă câştigătoare a Marelui Premiu la ediţia din 2019 a Posada Rock şi va susţine un recital de stoner metal de calitate.

Tot din postura de câştigători ai Marelui Premiu urcă pe scenă şi bucureştenii de la OLYMPUS MONS, care au convins juriul şi publicul anul trecut şi care în luna mai au lansat albumul de debut.

Posada Rock rămâne şi în 2021 o rampă de lansare pentru trupele underground prin intermediul concursului cu premii consistente în valoare de peste 4.000 de euro. La preselecţia de anul acesta s-au înscris un număr record de 49 de trupe din România, dar şi din Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria. Juriul de specialitate i-a selectat pe cei 10 finalişti care vor concura live pe scena din Câmpulung: APA SÎMBETII (Bucureşti), AVOID HUMANITY (Bucureşti), BLACKSHEEP (Bucureşti), CEITREI (Arad), EAT YOUR HEART (Cluj), GUNSHEE (Bucureşti), HARMASAR (Chişinău), NEGATIVE CORE PROJECT (Bucureşti), TAKING BACK AUGUST (Bucureşti) şi UNDERWAVES (Braşov).

Programul celor trei zile de festival arată astfel:

Vineri, 3 septembrie, ora 16.00 – NEGATIVE CORE PROJECT; 16.30 – AVOID HUMANITY; 17.00 – GUNSHEE; 17.30 – TAKING BACK AUGUST; 18.00 – BLACKSHEEP; 19.00 – LUNAR TRANSMISSIONS ENSEMBLE; 20.00 – GOTHIC; 21.00 – BUSOLA; 22.30 – ROTTING CHRIST.

Sâmbătă, 4 septembrie, ora 16.00 – APA SÎMBETII; 16.30 – UNDERWAVES; 17.00 – CEITREI; 17.30 – EAT YOUR HEART; 18.00 – HARMASAR; 19.00 – W3 4R3 NUM83R5; 20.30 – TAINE; 22.30 – JINJER.

Duminică, 5 septembrie, ora 16.00 – Gala Laureaţilor; 16.30 – Premiul  III; 17.00 – Premiul II; 17.30 – Premiul I; 18.00 – Marele Premiu; 19.00 – OLYMPUS MONS; 20.00 – ALTAR; 22.00 – DARK TRANQUILLITY.

Abonamentele pentru cele trei zile de festival costă 200 de lei şi sunt disponibile în reţeaua iabilet.ro. În preajma datei de începere a festivalului vor fi puse în vânzare şi bilete de o zi, la preţul de 100 de lei, care vor fi disponibile online şi la intrarea în spaţiul de concerte.

Festivalul Posada Rock se desfăşoară în 2021 în conformitate cu reglementările în vigoare în ceea ce priveşte activităţile culturale, artistice şi de divertisment. Astfel, accesul va fi permis exclusiv persoanelor care:

-sunt vaccinate şi au împlinit 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, fapt dovedit prin adeverinţă de vaccinare;

-prezintă dovada unui test RT-PCR negativ efectuat în urmă cu maxim 72 ore sau a unui test antigen rapid efectuat în urmă cu maxim 24 de ore;

-se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare, test care să dovedească prezenţa anticorpilor efectuat cu maxim 14 zile anterior evenimentului).

Toate actele doveditoare de mai sus pot fi prezentate atât în format fizic, cât şi digital, şi trebuie însoţite de un act de identitate în original.

La intrare va exista un centru mobil pentru testare rapidă, unde vor putea fi făcute teste antigen contra cost. Preţul acestora va fi cel mai mic de pe piaţă.

Posada Rock este cel mai longeviv festival de muzică rock din România şi unul dintre cele mai importante evenimente concertistice ale scenei de profil din această parte a Europei. Prima ediţie a avut loc în 1986, în perioada comunistă, şi încă de la început s-a dorit a fi un festival-concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, aducând la Câmpulung Muscel trupe aflat la început de drum şi, în recital, toate numele valoroase ale muzicii rock româneşti.

În prezent, festivalul se desfăşoară pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în primul weekend din luna septembrie, fiind organizat de Asociaţia Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung şi fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!