21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Din 148 de garaje au rămas în picioare 6, dar şi acestea vor fi desfiinţate într-o săptămână

Marţi a fost ultima zi până când câmpulungenii au putut să-şi demoleze pe cheltuiala proprie garajele pe care le aveau ridicate pe domeniul public. De acum în acolo, administraţia locală va angaja o firmă care se va ocupa de dezafectarea lor, iar cheltuiala va fi imputată celui care a deţinut construcţia ilegală.

Pe 31 august mai erau în picioare doar 6 garaje dintre cele 148, care au fost pe lista de desfiinţare în prima fază, din cartierele Grui şi Vişoi, dar, după cum a anunţat administraţia locală şi acestea vor dispărea în maxim o săptămână. Acţiunea a fost un succes cu toate că mulţi erau sceptici că vor fi demolate vreodată garajele din Câmpulung.

Primăriţa Elena Lasconi le-a mulţumit câmpulungenilor care s-au conformat şi au renunţat de bună voie la coşmeliile inestetice, care în marea majoritate erau ocupate de acareturi, puţine adăpostind maşini.

„Vă mulţumesc pentru că aţi înţeles! Ştiu că nu v-a fost uşor să renunţaţi la garajul cu care v-aţi familiarizat în ultimele decenii. V-aţi supărat şi am înţeles, pentru că acesta este efectul inerţiei. Dar sunt atât de mândră de voi pentru că aţi dat curs iniţiativei de a demola pentru a construi în folosul întregii comunităţi. Aţi înţeles că, pentru a progresa, pentru a avea un oraş frumos, pentru a construi, de multe ori mai şi demolezi. Eu nu sunt duşmanul vostru, ci aliatul vostru. E suficient să vă uitaţi pe comentariile de pe această pagină ca să înţelegeţi cam unu la sută din presiunile, jignirile şi umilinţele la care sunt supusă zilnic. Nu mă plâng. Nu şterg nimic, niciun comentariu. Tocmai pentru ca oamenii de bună credinţă din ţara asta să înţeleagă. Să înţeleagă că, paradoxal, merită. Merită să schimbi în bine viaţa oamenilor din comunitatea pe care o iubeşti. Pentru că asta înseamnă români, România. Aici nu e loc de orgolii şi supărări. Aici este vorba despre a construi, despre iubirea aproapelui. Îmi doresc doar să fim o comunitate unită, bună, o mare familie. Eu sunt cu tot sufletul alături de fiecare dintre voi şi de Câmpulung. Muncesc cu drag şi e adevărat că de multe ori mă enervez când văd cum funcţionează sistemul. Greu, exagerat de lent, proceduri, piedici, indiferenţă, sabotaj. Sistemul ăsta e construit aşa de 30 de ani, dar ştiu sigur că, chiar şi aşa, dacă voi pune în practică doar zece la sută din ce mi-am propus, va fi mai mult decât s-a făcut în astea trei decenii şi nu exagerez. Concluzie, azi (nr. 1 septembrie): din cele 148 de garaje au mai rămas 6. Am contactat proprietarii celor şase garaje pentru că am vrut să le comunic că nu vreau să fac rău nimănui. Nu doresc să le imputăm o mie de euro pe garaj pentru demolare şi alţi bani pentru depozitare. Mă bucur că am făcut-o, pentru că este vorba de şase situaţii excepţionale, de exemplu, unul dintre proprietari s-a întors acum din China. Am primit asigurări că în maximum o săptămână le vor demola. Acum, suntem în procedură de achiziţie PT (proiect tehnic) şi execuţie şi, dacă totul merge bine, până la sfârşitul anului vom avea în loc spaţii verzi, locuri de joacă şi parcări ca afară. Abia aştept să vă prezint pozele cu ÎNAINTE şi DUPĂ, însă cel mai mult îmi doresc să vă simţiţi fericiţi în noile amenajări iar copiii să se bucure şi să se joace în siguranţă. Vă mulţumesc!”, a transmis primarul Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!