2.1 C
Campulung Muscel
08/12/2024

Elena Lasconi: „Până la sfârşitul anului, vom amenaja toate cele opt spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii”

Regulamentul şi procedura de demolare a garajelor de către Primărie, în locul câmpulungenilor care refuză să se conformeze somaţiei, cu termen limită 31 august 2021, au obţinut votul Legislativului municipal la şedinţa extraordinară de luni, 23 august. De la 1 septembrie, Executivul are mână liberă să organizeze procedura de achiziţie a serviciilor firmei care va desfiinţa construcţiile aşa-zis provizorii dintre blocuri, o măsură la adresa căreia curg aprecierile în mediul on-line. Nici opozanţii Elenei Lasconi n-au blocat, prin votul lor, formalităţile care trebuie continuate, de vreme ce o parte dintre cetăţeni, temători de repercusiuni, s-au supus cerinţelor din notificare şi au degajat terenul Primăriei. Dacă, în Vişoi, în zona vizată de etapa I de dărâmare a garajelor, abia ieri s-au demontat primele două, în Grui n-a fost săptămână în care să nu scadă numărul coşmeliilor. Vorba unei concetăţene: acum s-ar preta o filmare de la înălţime, ca să se vadă cât spaţiu s-a eliberat prin punerea la pământ a unor şandramale insalubre, din care s-a scos o mizerie infernală. Şi o mizerie infernală a şi rămas la faţa locului în unele cazuri.

Cine alege calea războiului cu Primăria se ambiţionează de pomană

În Grui, au dispărut şi două dintre cele patru garaje poziţionate între blocurile ANL şi bazinul de înot, deşi zonele pe care Primăria şi-a propus să le amenajeze aici sunt cea de lângă parcul central şi cea de peste drum. Şi fostul primar Ionel Năftănăilă a renunţat la o anexă a cârciumii din Grui, care, probabil, ar fi avut aceeaşi soartă, în situaţia neprelungirii contractului de închiriere a domeniului public.

Celor neimpresionaţi de conştiinţa vecinilor care n-au chef să se trezească datori la Primărie, care va imputa „garajiştilor” ce se demolează cu firmă profesionistă, li se vor aplica regulile votate la începutul acestei săptămâni. Şi anume demontarea construcţiei de către operatorul contractat de Primărie, golirea incintei şi depozitarea bunurilor găsite în Piaţa Grui, cu termen de ridicare de către proprietar de maximum 30 de zile. După trecerea unei luni, lucrurile intră în custodia municipiului, care are obligaţia de a le depozita timp de trei ani, apoi le poate vinde la licitaţie publică. Municipalitatea nu-şi asumă răspunderea pentru pagubele produse bunurilor, iar pentru maşinile pe care proprietarii refuză să le scoată din garaj, firma de demolare va încheia o poliţă de asigurare. În acest caz, autoturismele vor fi transportate la sediul ADP. Toate cheltuielile suportate de Primărie, pentru operaţiunile prezentate, vor fi imputate cetăţenilor care au preferat varianta opusă conformării obligaţiilor.

Care sunt cele opt zone propuse pentru amenajare

Demolarea de către Primărie nu este o sperietoare, cum cred cei mai mulţi, întrucât, până la sfârşitul anului, trebuie modernizate opt zone, pentru care s-au rezervat fonduri în buget. 2 milioane de lei sunt disponibile amenajării de spaţii verzi, despre care Elena Lasconi susţine că: „Le amenajăm până la sfârşitul anului. Doar dacă nu ne loveşte nu ştiu al câtelea val. Dacă nu se întâmplă ceva cu firmele de construcţii, până la sfârşitul anului, vom amenaja toate cele opt spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii.”

Temerea ei legată de suspendarea activităţii constructorilor din motiv de pandemie, cu siguranţă, nu va fi probată în realitate, deoarece, nici în starea de urgenţă, aceştia n-au fost obligaţi să înceteze lucrul. Dimpotrivă, în ţară, au lucrat mai bine, nefiind încurcaţi pe şantiere de cetăţenii forţaţi să stea în casă. Nu s-a lucrat la Câmpulung, căci firmele contractate de Liviu Ţâroiu şi ADP-ul au găsit repede motivul ca să stea, dar în localităţi cu primari serioşi s-a făcut treabă. „Să vedem, susţine primăriţa, ca replică la asigurarea lui Constantin Ivan, legată de lipsa impedimentelor pentru executanţi, pe timp de pandemie. Eu nu am nicio aşteptare. Se zvoneşte că se întâmplă, din septembrie, nu ştiu al câtelea val. Dacă lucrurile merg legal, normal, până la sfârşitul anului, le vom avea amenajate.”, susţine Elena Lasconi.

Cu alocările din bugetul acestui an, chiar dacă insuficiente, se va vedea ceva în oraş, a precizat aceasta la o şedinţă anterioară. „Se va vedea ceva la Grădişte, la piaţa în care au fost „ruşii”, în faţa Primăriei, sper că şi în faţa sălii de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor. Un loc de joacă îmi doresc foarte mult să-l facem, pentru că acolo este foarte mare nevoie, pe strada General Dragalina, vizavi de parcul cu ceas, acolo unde sunt o platformă betonată şi un loc de joacă pentru copii din „secolul trecut”, în Vişoi III, Prichindelul din Grui, Parcul Grui şi vizavi, acolo unde demolăm garaje. Acolo urmează să facem aceste spaţii verzi.”, a anunţat primăriţa.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!