5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Administraţia de la Lereşti i-a felicitat pe elevii câştigători ai unui concurs naţional

Administraţia locală de la Lereşti i-a premiat pe elevii care s-au clasat pe primul loc la Concursul Naţional „Patrimoniul cultural, istoric şi natural – zestrea comunităţii locale”.
Derulată în perioada martie-iunie 2021, prima ediţie a concursului, organizat de Societatea de Ştiinţe Istorice din România, în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti, a avut patru secţiuni: elevi de gimnaziu (clasele VI-VIII), de liceu (clasele IX-XII), cadre didactice şi studenţi.

La prima secţiune, elevi de gimnaziu, punctajul maxim, 100, şi premiul întâi a fost acordat echipei Şcolii Gimnaziale Lereşti, formată din Roberta Şerban, Andrei Caplan, Radu Toma şi Sara Neguţ, toţi elevi în clasa a VI-a, pentru lucrarea „O poveste… îngropată”. Copiii au fost coordonaţi de profesoara Ionela Catană Adam.
Pe locul al doilea, cu 99 de puncte, a fost echipa Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” şi Şcolii Gimnaziale „Oprea Iorgulescu”. Elevi în clasa a VII-a, Alexandru Machidon, Alexandru Badea, Andrei Săceanu şi Fabia Săceanu au prezentat lucrarea „Parcul Drăghiceanu poate redeveni o oază de recreere!”. Ei au fost îndrumaţi de profesorii Claudiu Ion Călcâi (Şcoala „Nanu Muscel”) şi Elena Ramona Călcîi (Şcoala „Oprea Iorgulescu”).
Diplomă de participare au primit elevii Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, care au fost notaţi cu 87 de puncte, pentru lucrarea „S.O.S. monumente câmpulungene”. Eleve în clasa a X-a, Teodora Elena Chichirez, Beatrice Andreea Mocanu, Teodora Muşel şi Olivia Ştefania Popescu au fost ajutate de profesorul Irinel Nicolae Vintilă.

La secţiunea cadre didactice nu s-au acordat premiul I şi II, iar premiul III, cu 98 de puncte, a fost pentru lucrarea „Drumul antic şi medieval de pe Culoarul Rucăr-Bran, un îndemn la restaurare şi punere în valoare”, al elevilor Şcolii Gimnaziale „Nae A. Ghica” Rucăr. Premiaţi au fost profesorii Tudor Vlad (Şcoala „Nae A. Ghica” Rucăr) şi Claudiu Ion Călcîi (Şcoala „Nanu Muscel”). Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!