Existenţa comunităţii etnice de la Gura Pravăţ a determinat autorităţile locale să întreprindă de timpuriu programe sociale, pentru a-i ţine pe copii la şcoală. Şi în instituţia de învăţământ li s-au creat condiţii şi sunt planuri în continuare de a li se amenaja un teren sintetic de sport, aşa cum există la celelalte două unităţi gimnaziale din satele Valea Mare Pravăţ şi Nămăeşti. Însă cea mai atractivă investiţie pentru cei mici o reprezintă parcul de joacă de la Stadionul Comunal, unde vin să-şi petreacă timpul liber copii care nu sunt localitate. Primarul Petre Ionel Boncoi povestea, de curând, că nu i-a recunoscut pe părinţii şi bunicii care îi aduc aici pe cei mai mici membri ai familiei, pentru a-şi consuma energia. Parcul programat în curtea grădiniţei din satul Şelari va fi, însă, dublul celui de la stadion, fiind conceput de proiectantul parcurilor câmpulungene, designul şi dotările fiind asemănătoare.
- Încă din 2020, copiii primesc un pachet cu mâncare
În şcolile şi grădiniţele din comuna Valea Mare Pravăţ învaţă peste 440 de copii, în beneficiul cărora Primăria a derulat mai multe proiecte. Primul a fost susţinut cu o finanţare de un milion de lei, obţinută prin P.N.R.A.S. – Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar, şi a constat în activităţi educative, pregătirea profesorilor, hrană pentru copiii participanţi. Din 2020, comuna Valea Mare Pravăţ este parte a programului „Masă sănătoasă în şcoli”. Până anul trecut, şcolarii au primit un sandviş, iar începând din acest an, vor beneficia de masă caldă.
Prin P.N.R.R. – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, administraţia localităţii implementează un proiect în valoare de 1,5 milioane de lei privind dotarea şcolilor cu mobilier şi echipament IT. „Din 2020, până în prezent, cele trei proiecte au însumat aproximativ 3,5 milioane de lei.”, afirma primarul Petre Ionel Boncoi. Şi tot pentru şcoală, autorităţile au un proiect de achiziţionare a unui microbuz electric, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş.
- Parcul din Şelari era gata până la începutul vacanţei de vară dacă nu apărea o contestaţie la licitaţie
La Grădiniţa din satul Şelari va începe lucrul la un parc de joacă, investiţie ţinută pe loc de o procedură de achiziţie greoaie, care s-a lăsat cu o contestaţie. Până la debutul vacanţei de vară, ar fi trebui să fie finalizat, dar, dacă s-a ivit acest impediment din partea unui ofertant nemulţumit, planurile au stagnat. „Ca suprafaţă, este un parc de joacă pe 1.200 de metri pătraţi, mai mult decât dublul parcului de joacă pe care l-am făcut, acum doi ani, la Stadionul din comună. Va fi ceva cu totul deosebit pentru toţi copiii. Chiar trec destul de des pe la parcul respectiv şi văd copii, însoţiţi de adulţi pe care nu-i cunosc. Clar, nu sunt din Valea Mare, dar vin cu copiii la parc pentru că este ceva deosebit. Iar cel pe care îl vom face va fi ieşit din comun.”, relata primarul Petre Ionel Boncoi.
- „Sper să reuşim să facem terenul sintetic de la Şcoala Gura Pravăţ, la fel, terenul sintetic de la Bilceşti”
Condiţii pentru Educaţie Fizică şi Sport există, doritori de mişcare să fie! „Colegii mei profesori de Educaţie Fizică şi Sport participă, de ani buni, cu elevii şcolilor, la competiţii pe care le-au câştigat. Interes pentru sport există, pentru că profesorii sunt foarte implicaţi. Noi am încercat, în timp, să le creăm condiţii. La şcoala de la Valea Mare şi la şcoala de la Nămăeşti avem terenuri sintetice şi săli de sport deosebite. Condiţiile sunt optime. Încercăm şi în acest an şi sper să reuşim să facem terenul sintetic de la Şcoala Gura Pravăţ, la fel, terenul sintetic de la Bilceşti, pentru care avem documentaţia şi finanţarea, doar că mai trebuie să luăm un aviz pentru ambele lucrări de la Distribuţie Oltenia. Sunt acolo nişte stâlpi care ne încurcă foarte tare.”, preciza şeful Executivului.