Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, ca vizitator al Mausoleului de la Mateiaş, a poposit şi la „Oficiul poştal de front”, prin intermediul căruia a trimis o telegramă omologului de la Suceava. „Oficiul poştal de război” este un proiect cultural şi educaţional, realizat de către Muzeul Municipal Câmpulung, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local şi lansat cu prilejul Zilei Eroilor, pe 10 iunie, de ziua Înălţării Domnului, la 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacşu, primul document păstrat, scris în Limba Română.
„La finele săptămânii trecute, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, am avut surpriza şi deosebita plăcere de a-l avea ca vizitator pe Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. ÎPS Calinic a poposit o vreme la „Oficiu poştal de front”, arătându-se încântat de posibilitatea de a-i transmite un mesaj omologului său ÎPS Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.”, ne-a declarat Alexandru Oprea, managerul Muzeului Municipal.
„Părinte arhiepiscop Calinic, te rog să aprinzi la Suceava lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, o lumânare pentru eroii neamului românesc de la începuturi şi pentru boierul Neacşu, la împlinirea a 500 de ani de când a scris-o cu cerneală şi pană de gâscă! Cu mulţumiri, Calinic Argeşeanul! Mausoleul Mateiaş – Câmpulung Muscel, 18 iulie 2021.”, e mesajul scris cu peniţa înmuiată în cerneală de ÎPS Calinic Argeşeanul. Isabela FILIP