5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Luni îl prăznuim pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel

În fiecare an, pe 26 iulie, îl sărbătorim pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, ale cărui moaşte sunt la Mănăstirea „Negru Vodă”, cunoscut ca ocrotitor al familiilor creştine, mijlocitor pentru cei care doresc să aducă pe lume prunci şi mare tămăduitor pentru cei aflaţi în suferinţe.
Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la cele veşnice în anul 1638, după 30 de ani petrecuţi într-o peşteră aflată pe valea Râului Dâmboviţa. A fost descoperit în anul 1944 de egumenul Mănăstirii „Cetăţuia Negru Vodă”. Hotărârea pentru canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008, iar proclamarea locală a canonizării s-a făcut pe 26 septembrie 2009. Din 20 ianuarie 2013, moaştele sfântului au fost mutate de la Mănăstirea „Cetăţuia Negru Vodă”, mai puţin o mână, la Mănăstirea „Negru Vodă” Câmpulung.

Credincioşii sunt aşteptaţi la slujbele speciale închinate Sfântului Ioanichei cel Nou de la Muscel la Mănăstirea „Negru Vodă” duminică, 25 iulie, de la ora 17.00, şi luni, 26 iulie, începând cu ora 8.30.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!