O veste pozitivă anunţată de Elena Lasconi priveşte proiectul de amploare pentru introducerea reţelei de apă şi a celei de canalizare în tot Câmpulungul. Vă amintim că din evidenţa realizată la începutul anului, când Elena Lasconi a cerut o actualizare a arterelor lipsite de utilităţi, a reieşit o situaţie uluitoare: 18 străzi, însemnând 9,47 kilometri, sunt lipsite de reţea de apă; 61 de străzi sau tronsoane de străzi, totalizând 56,3 kilometri, nu au reţea de canalizare; 16 străzi, cu o lungime de 9,3 kilometri, n-au nici apă, nici canalizare.
Partea bună este că are cine să ne scrie proiectul pentru apă şi canalizare, căci şi găsirea specialistului era o problemă. Cel la care s-a oprit Elena Lasconi are experienţă în conceperea de proiecte pe această temă. După scrierea lui, proiectul va fi depus la P.N.R.R. Intenţia este de a asigura reţelele şi prin proiectul de mobilitate urbană, programul care permite să modernizezi cu asfalt şi utilităţi viitoarele trasee pe care vor circula autobuze electrice. În afara străzilor care n-au deloc conducte, sunt multe care au ţevi foarte vechi sau de azbociment. „Degeaba pleacă apa la o calitate foarte bună, dacă intră pe tot felul de ruginituri sau pe azbociment.”, explica Elena Lasconi, care crede în programul de mobilitate urbană.
Un program foarte greu, complex şi serios care înseamnă asfaltare, staţii de aşteptare, staţii de încărcare, achiziţia de autobuze electrice, managementul ticketing-ului. „Slavă Domnului, am găsit pe cineva care să-l scrie şi care a mai făcut aşa ceva.” Rămâne să fie acceptat la finanţare europeană. În caz de reuşită, Primăria va trebui să înfiinţeze un serviciu sau un SRL de transport public al său. Claudiu VIŞAN