-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Un procuror de la Urziceni a vrut să vină judecător la Câmpulung

Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dezbătut cererile formulate de mai mulţi procurori, care au vrut numirea în funcţii de judecători. La Judecătoria Câmpulung, una dintre cele 29 de opţiuni, a solicitat să fie numit Eduard Constantinescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni. Cu unanimitate de voturi exprimate, procurorului i-a fost respinsă cererea.

Angelica Paraschivescu, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, a avut trei posturi pe listă. Superiorii au fost de acord, în unanimitate, cu mutarea la Judecătoria Curtea de Argeş, voturile împotrivă fiind mai multe pentru numirea la Judecătoria Piteşti sau Judecătoria Costeşti.

După plecarea Angelicăi Paraschivescu de la DNA Piteşti, instituţia are nevoie de trei procurori. Posturile au fost scoase la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii, iar concursul propriu-zis se va desfăşura în perioada 12 august-18 octombrie 2019. Pentru a participa la concurs, doritorii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să nu fi fost sancţionaţi profesional; să aibă o bună pregătire profesională şi o conduită ireproşabilă; să aibă cel puţin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător. Concursul va avea ca probe interviul, evaluarea a cinci rechizitorii sau alte acte profesionale alese aleatoriu, precum şi a altor acte întocmite de candidaţi şi considerate relevante de aceştia, în ultimii cinci ani de activitate.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!