25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Extinderea Oncologiei, abandonată de constructor

Din cauză că se întârzie foarte mult plata lucrărilor realizate şi recepţionate la noua clădire a Secţiei Oncologie, constructorul ameninţă că va suspenda activitatea şi va acţiona în instanţă Spitalul. De partea cealaltă, administraţia unităţii medicale spune că s-au achitat facturi, iar lucrarea ar trebuie să meargă mai departe, mai ales că stadiul este unul avansat, estimându-se maximum două luni până la recepţia finală.
Plăţile întârziate, unul dintre motivele pentru care lucrarea n-a fost încheiată
Pe 20 noiembrie 2019, asocierea And Secom Intexim şi Inic au câştigat lucrarea de reabilitare şi extindere a Compartimentului Oncologie al Spitalului Municipal, angajându-se că fac lucrarea cu un preţ de 4.606.019,95 lei, cu 896.612,47 lei mai puţin decât valoarea contractului scos la licitaţie. Organizatorul licitaţiei a impus ca durată a realizării investiţiei termenul de 16 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, dar, din cauza pandemiei, se pare, se lucrează şi în continuare, stadiul investiţiei fiind undeva la 90%.
Un alt motiv al ritmului mai lent a fost cauzat şi de plăţile cu întârziere ale administraţiei Spitalul către constructor pentru lucrările efectuate şi facturate. Se pare că restanţa este undeva la 900.000 de lei, din care circa 600.000 de lei către executantul construcţiei, And Secom Intexim, şi restul de 300.000 către Inic, care face partea de instalaţii, ventilaţie şi climatizare.
Bani există în conturile Spitalului, fiind o investiţie susţinută de Ministerul Sănătăţii, dar cei care trebuie să facă plăţi ţin banii blocaţi nejustificat.
Încă de acum două săptămâni, constructorul a atenţionat conducerea Spitalului Municipal că va întrerupe activitatea dacă nu se ajunge cu plăţile aproape de zi, ultima factură achitată fiind cea a lunii aprilie, urmând cele pe mai, iunie şi jumătate din iulie. Dacă nu se schimbă situaţia, cel mai probabil, astăzi se hotărăşte ce se va întâmpla cu activitatea la Oncologie, dacă se suspendă lucrările sau se continuă.
Dacă constructorul susţine că are mai multe facturi neachitate de Spital şi se gândeşte să nu mai lucreze, consilierul primarului Elena Lasconi pe probleme de sănătate, Andrei Aron, transmite că nu se suspendă activitatea şi că speră că secţia va fi gata în cel mult două luni. „E veche discuţia, sunt două săptămâni, trei, cred de când am discutat, dar s-a rezolvat. Sunt nişte discuţii, pentru că este şi o creştere a lucrării foarte mare, adică s-a depăşit foarte mult şi limita teoretică legală. Dar i-au fost plătiţi banii. Ştiu că a fost supărat, ne-am întâlnit cu el (n.r. reprezentantul firmei And Secom Intexim), am discutat, dar i-au fost plătiţi din urmă. Suntem ok, nu s-a oprit lucrarea, nu se opreşte, nu se pune problema. Vom vedea la sfârşit cum o fi, când vor trebui plătite depăşirile, foarte mult peste bugetul iniţial, acolo or să fie discuţii, dar mai e până atunci. În mod normal, ar cam trebui să fie gata undeva într-o lună, două, ceva de genul, că trebuia să fie cam gata de pe la Paşti. Se lucrează la Oncologie, nu s-a blocat lucrarea, e în regulă.”, ne-a declarat Andrei Aron.
Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!