6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Parcurile pentru copii, pline de mizeria câinilor de apartament şi de mucurile de ţigară ale mămicilor needucate

Discuţia despre jivinele urbane atrase de păsăretul crescut în „buricul târgului”, în coteţele încropite spre gârlă, a plecat de la câinii domestici sau de apartament. Mamă a unui pici de doi anişori şi un pic, Andreea Ionescu, ales USR, a reclamat, în plenul Consiliului Local, că locurile de joacă ale copiilor sunt populate de patrupedele de companie ale orăşenilor, care n-au atins încă nivelul de civilizaţie din Occident. Adică să strângi mizeria lăsată în urmă de animal. Ai câine, eşti responsabil pentru el! Dar câţi gândesc aşa? Consilierul local a întâlnit în Parcul „Princhidel”, din Grui, unde iese cu copilul la joacă, o cetăţeană, iubitoare şi posesoare de căţel crescut la bloc, pe care a simţit nevoia s-o facă celebră pe Facebook.
Animalele de companie umplu parcurile de mizerie
Fotografia, în care Andreea Ionescu a protejat faţa individei care a lăsat mizeria animalului în locul de joacă, este însoţită de următorul comentariu: „Doamnă dragă, dacă vă recunoaşteţi costumaţia şi câinele, vă anunţ că este ilegal, nu mai spun moral, să veniţi cu câinele pentru nevoi fiziologice în Parcul Copiilor „Prichindel” din Grui! Această doamnă a lăsat rahaţii în parcul în care copiii noştri se joacă şi a plecat fericită. Nu înainte să îşi pozeze scumpetea, mândră de digestia acestuia. Ruşine!”
Chiar ne surprinde că reacţia Andreei Ionescu în spaţiul public n-a stârnit indignarea PSD-iştilor, pe motiv că sunt denigraţi cetăţenii pentru un rahat, ne scuzaţi expresia! Ne aşteptam ca nemulţumirea deţinătorilor de potăi plimbate la un loc cu cei mici, unde lasă păr şi „noroc”, să fie exploatată electoral de opozanţi, care ţin cu poporul, nu cu autorităţile.
La şedinţa de Consiliu, Andreea Ionescu a repetat apelul adresat câmpulungenilor care au animale de companie că este interzis accesul acestora în parcurile în care copiii se târăsc, se hârjonesc şi aleargă. Tot ea a povestit că a participat la o acţiune, împreună cu directorul Bogdan Pătru, de la ADP, şi cu muncitorii serviciului, prin care a fost schimbat nisipul din parcul central din Grui. „În două ore era plin de mucuri de ţigară.”, a fost constatarea acesteia, dublată de primarul Elena Lasconi: „Este interzis să stingi ţigara tu, mamă, în groapa de nisip în care se joacă copilul tău!” Nivelul câmpulungenilor obligă la astfel de intervenţii publice ale autorităţilor care, în cazul unor oameni educaţi, se subînţeleg.
Capcane fixe pentru maidanezi
De la câini de apartament, la câini de cartier. Maidanezii, susţine Andreea Ionescu, sunt şi mulţi, şi agresivi. „Care este colaborarea noastră cu adăpostul de câini? Cine face cererea, cine vine şi ridică ? Cum facem în aşa fel încât să fie o siguranţă a copiilor noştri? O parte dintre căţei au devenit atât de agresivi încât au mâncat bara unei maşini. Nu este de glumă cu ei!”, a întrebat aceasta, în numele unor cetăţeni din Grui, cartier în care locuieşte. Ca ales local, ea a mers la adăpost, ca să ceară o acţiune de preluare din teritoriu a unor animale fără stăpân, însă i s-a răspuns că solicitarea nu trebuie să vină de la ea. O motivaţie absurdă, pentru că gestionarii adăpostului ar trebui să ţină cont de orice solicitare adresată direct, nu neapărat prin intermediul Primăriei. Dar de ce să fie simplu, când poate să fie complicat?
Potrivit explicaţiilor viceprimarului Nicolae Zaharia, în calitate de coordonator al ADP, nu există zi în care să nu fie ridicaţi câini comunitari de pe străzile din Câmpulung. La fel ca în mandatul trecut, cei mai mulţi provin din zonele limitrofe. Pe lângă abandonul practicat de vecinii de la rural, le ridică probleme autorităţilor şi orăşenii care îndrăgesc animalele. Din ataşament, le hrănesc şi ripostează faţă de angajaţii statului de fiecare dată când vin să preia patrupedele fără stăpân. Cea mai recentă măsură aplicată la Câmpulung, pentru strângerea câinilor, constă în capcane fixe, aşa cum este cea amplasată pe strada Ion Ţicăloiu. Este o măsură total inofensivă, care nu produce nicio traumă animalului. Şi cu toate acestea, s-au găsit destui care să vocifereze că sunt maltrataţi câinii, doar ca să nu fie ridicaţi de pe străzi. Campaniile de degajare a cartierelor de maidanezi sunt îngreunate de condiţia ca la acţiunile întreprinse de “Anima” să fie prezent şi un medic veterinar. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!