-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

După ce că se mişcă încet, mai e şi ironică Angajata de la parcări nu se grăbeşte să taxeze locurile de la bloc, pe motiv că „are balta peşte”!

Din cauza unui regulament al parcărilor prost conceput, Primăria s-a ales cu un proces pentru daune de 100.000 de lei.

Lângă cele două modificări majore ale Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare pentru folosinţă în parcările de domiciliu din Câmpulung merge şi a treia. Pe 30 iunie 2021, aleşii au rectificat din nou normele inspirate de la alţii de inspectoarea Nicoleta Şerb, angajată de Liviu Ţâroiu, în mandatul său. Primăriţa Elena Lasconi nu va avea plăcerea de a colabora cu responsabila de la parcări, aflată pe punctul de pensionare, la cei 63 de ani, pe care îi împlineşte în această vară. În timp ce împachetează de plecare, doamna respectivă îşi îmbunătăţeşte opera ajunsă la treia corectură substanţială, neputând concepe un regulament impecabil din prima.
O cerere a unei persoane cu handicap a declanşat modificarea regulamentului
Regulile în materie de parcări la blocuri au ajuns, prima dată, în Consiliul Local pe 29 martie 2018, când aleşii le-au votat cu amendamentul că este posibil să se confrunte în teren cu situaţii care au scăpat în momentul redactării lor. Şi aşa s-a întâmplat, căci regulamentul a revenit în Consiliu şi în aprilie 2019, şi în ianuarie 2021. A patra oară a fost pe 30 iunie 2021, când hotărârea iniţială, cea de acum trei ani, a fost completată cu următoarea prevedere: „În parcările de domiciliu, la cerere, se pot atribui pentru folosinţă, în mod gratuit, locuri de parcare persoanelor cu handicap accentuat sau grav, posesoare de autoturisme, sau reprezentanţilor legali ai acestora, a căror calitate a fost dovedită cu documente, prin încheierea unui contract de comodat.”
Constatarea omisiunii nu s-a făcut de către angajaţii Primăriei implicaţi în încheierea contractelor pentru parcări – şi aici ne referim la doamna Şerb, a cărei atitudine susţine afirmaţia primăriţei de mişcare cu încetinitorul în Primăria Câmpulung -, ci după o cerere din 14 mai 2021, „prin care o persoană beneficiară a prevederilor Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap solicită întocmirea unui contract de comodat pentru atribuirea unui loc de parcare cu titlu gratuit.”
Articolul 65 din legea precizată prevede, la alineatul 1, că: „În spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum şi în cele organizate vor fi adaptate, rezervate şi semnalizate, prin semn internaţional, cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.”
În afara cererii menţionate în materialul pregătit pentru şedinţă, există un litigiu înregistrat, pe 4 februarie 2021, la Tribunalul Argeş – Secţia Civilă, Contencios administrativ şi fiscal, prin care un cetăţean a chemat în judecată U.A.T. Municipiul Câmpulung şi pe primar. Pretenţiile reclamantului privesc obligarea municipalităţii de către instanţă de a-i repartiza loc de parcare gratuit, în temeiul legii citate mai înainte, şi de a-i plăti daune morale de 100.000 de lei. Primul termen al procesului a fost fixat pe 30 septembrie 2021.
Cine nu-şi plăteşte impozitele pierde locul de parcare gratuit
Primăria transferă dreptul de folosinţă gratuită asupra parcării de reşedinţă, cu o condiţie: beneficiarul să fie la zi cu plata creanţelor fiscale datorate bugetului local. În caz contrar, „Municipiul Câmpulung va proceda la încetarea de drept a contractului, fără a fi necesară o înştiinţare prealabilă a utilizatorului locului de parcare. Locul poate fi repartizat altui solicitant, începând cu ziua următoare primului termen scadent de plată a taxelor şi impozitelor locale.”
Persoana cu handicap se va supune aceleiaşi reguli valabile pentru toată lumea. Şi anume „să permită parcarea altor vehicule în intervalul de timp în care aceasta nu ocupă locul de parcare, cu condiţia ca persoana care parchează să lase un număr de contact pe parbriz şi să elibereze locul în maximum 10 minute de când a fost contactată.” Beneficiarului i se impune „să nu întreprindă nicio acţiune cu scopul de a obţine venituri de la alţi utilizatori ca urmare a folosirii locului de parcare alocat”.
Parcarea altor vehicule pe locurile rezervate şi semnalizate pentru persoane cu handicap accentuat sau grav face parte din seria contravenţiilor sancţionate cu amenzi cuprinse între 150 de lei şi 500 de lei.

Parcările, repartizate cu încetinitorul. Doamna de la parcări, înceată şi zeflemitoare pe deasupra
Cum decurge acţiunea de încheiere a contractelor pentru restul cetăţenilor? Greu! Foarte greu! Lumea reclamă perioada nepermisă de aşteptare a documentelor care le garantează locul de parcare. Aşteptare justificată de doamna de la parcări prin faptul că ea este singură! Păi, faceţi ceva, doamna primar, că dăunează rău singurătatea oamenilor din Primărie! Daţi-le nu însoţitori, căci însoţitori au persoanele cu handicap, dar o companie, un ajutor, un asistent, ca să meargă mai repede multiplicarea unor contracte în care nu schimbi decât numele şi adresa!
Luna trecută, un cetăţean „deconspira”, pe pagina de socializare a consilierului USR Andreea Ionescu, discuţia halucinantă avută cu responsabila de la parcări, pe care, efectiv, a rugat-o cu bani. Adică să-l taxeze pentru parcare, lucru pe care îl cer majoritatea câmpulungenilor de la bloc. Iar răspunsul uluitor al angajatei statului a fost că „are balta peşte”! Aşa că nu se grăbeşte să crească încasările la buget.
Iată ce-i scria Adrian Păun consilierului local Andreea Ionescu: „Bună, Andreea, în legătură cu parcările auto ce-mi poţi spune? Eu stau în Turn, iar parcarea de acolo este amenajată şi numerotată şi se poate da către proprietarii care locuiesc în bloc! Am fost şi la Primărie să întreb, iar răspunsul doamnei care se ocupa de parcări a venit foarte sec: că ea este singură şi că o să vină până la sfârşitul anului! I-am spus că, cu cât se întârzie mai mult, Primăria pierde bani şi răspunsul doamnei a fost că „are balta peşte”, că Primăria nu stă în acei bani!.”
Dragă domnule Păun, dacă doamna cu parcările nu ştie când ajunge sau dacă mai ajunge, căci este de pensie, consilierii nici atât n-au de unde să ştie. Singurul mod în care vă pot fi de ajutor este s-o deplaseze pe responsabila de contracte la fiecare solicitare, aşa cum este a dumneavoastră, căci mai mult de atât n-au ce să-i facă. Cine strică? Liviu Ţâroiu, o dată cu angajările de incompetenţi, a doua oară, cu scărpinatul între coarne, jelindu-i public, pentru voturi, că sunt denigraţi pe nedrept. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!